Είναι η νέα τάση να αλλάζεις τα μαλλιά σου στη διάρκεια της καραντίνας;

Το #quarantinehair κάνει μεγάλη θραύση.

Photo by Jonathan Borba on Unsplash

H Ariana Grande αποκαλύπτει τις μπούκλες που κρύβονταν πίσω από τα extensions και η φωτογραφία της γίνεται viral. Ο Jim Carrey και ο John Mayer αφήνουν γένια και η P!nk ξυρίζει μόνη της το κεφάλι της -καλά, αυτή δεν μετράει και τόσο, γιατί συνέχεια αλλάζει hair styling. Χιλιάδες άσημοι και διάσημοι αυτές τις μέρες βγάζουν τα σπασμένα της καραντίνας στα μαλλιά τους και ανεβάζουν φωτογραφίες στα social media με το hashtag #quarantinehair. Άλλοι τα βάφουν μπλε, πράσινα και πορτοκαλί, άλλοι συμφιλιώνονται με τα γκρίζα τους. Άλλοι τα αφήνουν να μακρύνουν και άλλοι τα κόβουν μόνοι τους ή με τη βοήθεια κάποιου δικού τους. Είναι η νέα τάση;

Η αλήθεια είναι ότι η ενασχόληση με τα μαλλιά μας -κυρίως οι γυναίκες- και η αλλαγή χτενισμάτων, χρωμάτων και στιλ είναι πέρα και πάνω από κάθε καραντίνα. Η αλλαγή στα μαλλιά πολλές φορές υποδηλώνει μια αλλαγή που συμβαίνει στη ζωή μας. Ένας χωρισμός, μια ερωτική απογοήτευση, μια νέα σχέση, μια καινούργια δουλειά, οτιδήποτε δυσάρεστο ή ευχάριστο μας συμβαίνει, πολλές φορές συνοδεύεται από μια αλλαγή στα μαλλιά. Σαν να θέλουμε να βγάλουμε από πάνω μας το κακό ή να υποδεχτούμε το καλό, ανανεώνοντας την εμφάνισή μας και παρουσιάζοντας έναν νέο εαυτό.

Αυτές τις μέρες βιώνουμε τρομακτικές αλλαγές -και μέσα μας και κυρίως γύρω μας. Επιπλέον, έχουμε αύθονο χρόνο να σπαταλήσουμε σε πειραματισμούς σε χρώματα και στιλ. Και με το να ασχολούμαστε με τα μαλλιά μας -και με την εμφάνισή μας γενικότερα- είναι και μια προσπάθεια να διατηρήσουμε μια αίσθηση κανονικότητας στη ζωή μας. Παρόλο που είμαστε κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας και δεν μας βλέπει άνθρωπος, εμείς εξακολουθούμε να θέλουμε να δείχνουμε ελκυστικοί στον καθρέφτη μας.

Photo by Jessica Dabrowski on Unsplash

Για άλλους, πάλι, είναι μια ευκαιρία να κάνουν την επανάστασή τους, να τα βάλουν με τα “πρέπει” και “δεν πρέπει” που τους έχουν επιβάλλει οι γύρω τους. “Όλοι μου έλεγαν ότι δεν πρέπει να κόψω τα μαλλιά μου γιατί μου πάνε μακριά. Ε, λοιπόν, αυτές τις μέρες τα έκοψα 10 εκατοστά και τα ξύρισα από τη μια πλευρά, γιατί αυτό ήθελα να κάνω πάντα και αυτό το πρόσωπο θέλω να δείξω στον κόσμο όταν επιτέλους βγω από την καραντίνα”, ανέφερε μια ολιστική αισθητικός σε τηλεφωνική έρευνα αμερικάνικου γυναικείου περιοδικού.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν δεν βάψουμε/κόψουμε/ξυρίσουμε τα μαλλιά μας όσο είμαστε σε καραντίνα, είναι μια καλή ευκαιρία να τα περιποιηθούμε, να τους βάλουμε μάσκες και λαδάκια και να τα φροντίσουμε. Και αν θέλουμε να κάνουμε κάποια δραστική αλλαγή -και με δεδομένο ότι δεν το έχουμε όλοι με την κομμωτική- καλύτερα να το σκεφτούμε δύο και τρεις φορές πριν το κάνουμε. Κάποια μέρα στο κάτω-κάτω, θα βγούμε από το σπίτι -και καλύτερα χωρίς μαντίλια και καπέλα για να κρύβουμε το ατόπημα.