Ο Γιώργος Καπουτζίδης σε άλλη μία συνέντευξη – μάθημα για την κλειστή ελληνική κοινωνία

Ο ταλαντούχος ηθοποιός και σεναριογράφος κάθε φορά που μιλάει, μας θυμίζει ποιοι οφείλουμε να γίνουμε

Πρέπει να νιώθουμε περήφανοι που στo ελληνικό θέαμα υπάρχουν καλλιτέχνες σαν τον Γιώργο Καπουτζίδη. Που δεν κρύβονται, δεν στρογγυλεύουν τις λέξεις, δεν περνούν τη ζωή τους πίσω από βιτρίνες και κυρίως δίνουν θάρρος σε κόσμο διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού να αγκαλιάσουν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους και να δώσουν το παράδειγμα για μια ιδανική κοινωνία, που είναι σίγουρο ότι έχει αρχίσει να αλλάξει απλώς χρειάζεται ακόμη δρόμος πολύς.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος, που κάθε του τηλεοπτικό ή θεατρικό προϊόν μεταβάλλεται αυτόματα σε επιτυχία, μίλησε χθες στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” και αποκάλυψε τι ήταν για τον ίδιο οι μέρες της καραντίνας, αλλά και για τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, τότε που ακόμη ανακάλυπτε τη σεξουαλικότητά του και με απίστευτη ωριμότητα αναμετριόταν με τον τρόπο που θα έπρεπε πρώτα να μιλήσει στους οικείους του και μετά να αφομοιώσει αυτό που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή του. 

«Ήμουν ένα παιδί που έπαιζε πολύ στη γειτονιά μέχρι και την πέμπτη, έκτη δημοτικού, κάπου εκεί. Μετά έγινα ένα πολύ κλειστό παιδί που πέρασε τα χρόνια της εφηβείας κλεισμένο μέσα στο σπίτι. Η ανακάλυψη της σεξουαλικότητάς μου, η οποία ήταν διαφορετική από αυτή των υπόλοιπων παιδιών ήταν κάτι το οποίο με φόβισε, δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω, δεν ήξερα τι είμαι, γιατί είμαι», είπε μεταξύ άλλων ο Καπουτζίδης και συνέχισε:

«Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία και ό,τι λέω και ό,τι αγώνα κάνω τώρα πια είναι όχι για μένα, γιατί εγώ αυτό το οποίο ήθελα να κάνω στη ζωή μου, το έχω. Έχω τη ζωή που θέλω, έχω την αποδοχή από τους ανθρώπους που θέλω, είμαι εντάξει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά να μπορέσουν να μιλήσουν στους γονείς τους. Πρέπει να διευκολύνουμε την ζωή των παιδιών ώστε να ζήσουν μια ζωή πιο εύκολη, χωρίς bullying». Ο ίδιος, χωρίς κανέναν δισταγμό μίλησε ανοιχτά για τις συνέπειες του bullying στη ζωή ανθρώπων που πέρασαν από τα ίδια σημεία με εκείνον.

«Δεν δέχθηκα bullying, προστάτεψα τον εαυτό μου, αλλά είχα και δυνατή προσωπικότητα που όταν κάποιος προσπαθούσε να μου την… πει, του την έλεγα. Σαν διαδικασία είναι πολύ αγχωτική για ένα παιδί, για έναν έφηβο. Και αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να στρώσω το έδαφος για τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα». Όσο για τις σχέσεις του με τους γονείς του, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι για τη σεξουαλική του ταυτότητα είχε μιλήσει στους γονείς του ήδη από το 1994, μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη ακόμη και τότε για τέτοιες συζητήσεις. 

«Χαίρομαι που τους έχω κάνει περήφανους με την πορεία μου. Το δικό μου ζήτημα το λύσαμε πολύ ωραία, με αγάπη», κατέληξε.