Stranger Things: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την 4η σεζόν (που έρχεται)

Μετά από κάτι παραπάνω από 2 χρόνια από τότε που είδαμε την τρίτη σεζόν του Stranger Things, έρχεται ο νέος κύκλος της δημοφιλούς σειράς επιστημονικής φαντασίας του Netflix.

Τί πρέπει λοιπόν να ξέρουμε για την 4η σεζόν του Stranger Things;

 

  1. Η ημερομηνία κυκλοφορίας: Οι φανατικοί της σειράς θα πρέπει να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους μέχρι το 2022. Το Netflix δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά με μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στις 6 Αυγούστου ανακοίνωσε ότι η σειρά θα επιστρέψει το 2022. Καθώς οι προηγούμενες σεζόν είχαν ξεκινήσει το καλοκαίρι ή λίγο πριν το Halloween, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το πότε ακριβώς θα βγει στις οθόνες.
  2.  Το cast της τέταρτης σεζόν: Oι αγαπημένοι Millie Bobby Brown (Eleven), Finn Wolfhard (Mike), Gaten Matarazzo (Dustin), Caleb McLaughlin (Lucas), Noah Schnapp (Will), Sadie Sink (Max), Natalia Dyer (Nancy), Charlie Heaton (Jonathan), Joe Keery (Steve), Maya Hawke (Robin), Winona Ryder (Joyce Byers) και David Harbor (Jim Hopper) θα επιστρέψουν. Σύμφωνα με το Variety, προαγωγή πήρε στη βασική ομάδα των πρωταγωνιστών η Priah Ferguson, η οποία έκλεψε την παράσταση στην τρίτη σεζόν ως Erica, η σοφή μικρότερη αδελφή του Lucas. Υπάρχουν όμως και προσθήκες. Οκτώ για την ακρίβεια.  Μεταξύ αυτών είναι ο Jamie Campbell Bower ως άνδρας που εργάζεται σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, ο Eduardo Franco ως ο νέος καλύτερος φίλος του Jonathan, ο Joseph Quinn ως ένας τολμηρός metalhead των 80s, ο Robert Englund ως ψυχίατρος και ο Tom Wlaschiha ως Ρώσος φύλακας που γίνεται φίλος με τον Χόπερ. Επιπλέον, ο Myles Truitt ως αστέρας του μπάσκετ, η Grace Van Dien ως μαζορέτα, η Regina Ting Chen ως σύμβουλος καθοδήγησης και η Amybeth McNulty ως το κορίτσι που κεντρίζει το ενδιαφέρον ενός από τους ήρωές μας.

  3. Τι θα  δούμε στην 4η σεζόν των Stranger Things; Οι λεπτομέρειες της πλοκής έχουν κρατηθεί μυστικές, ωστόσο ο σκηνοθέτης και εκτελεστικός παραγωγός Shawn Levy μίλησε πριν από ένα μήνα στο Variety για την επική κλίμακα της τέταρτης σεζόν. «Κάναμε γυρίσματα στη Λιθουανία ακριβώς πριν από την πανδημία», είπε. «Έχουμε κάνει γυρίσματα στη Γεωργία, τη Λιθουανία και το Νέο Μεξικό, οπότε αρκεί να πούμε ότι η τέταρτη σεζόν είναι μεγάλη. Είναι οπτικά και αφηγηματικά πολύ φιλόδοξη δουλειά, πολύ πιο φιλόδοξη από τις τρεις προηγούμενες σεζόν. Η καθυστέρηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Covid-19 και στον ρυθμό με τον οποίο πρέπει να εργαστούμε για να το κάνουμε με ασφάλεια, αλλά συμβαίνει επίσης επειδή επιλέξαμε η συγκεκριμένη σεζόν να είναι μεγαλύτερη από τις προηγούμενες».  Αυτό που ξέρουμε ωστόσο ήδη από ένα  teaser το Φεβρουάριο του 2020 είναι ότι ο Jim Hopper, ο οποίος θεωρήθηκε νεκρός στο τέλος της τρίτης σεζόν αφού βοήθησε στο κλείσιμο της πύλης μεταξύ του πραγματικού κόσμου και του Upside Down, είναι στην πραγματικότητα ζωντανός και εργάζεται σε έναν παγωμένο σιδηρόδρομο στη Ρωσία μαζί με άλλους κρατούμενους. Πάντως απ’ ότι αφήνεται να εννοηθεί η 4η σεζόν αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη και πιο τρομακτική σεζόν μέχρι τώρα.

  4. Ποια χρονιά θα έχουμε  στην τέταρτη σεζόν του Stranger Things;  Αν το πάμε με την κοινή λογική αφοή η πρώτη σεζόν διαδραματιζόταν το 1983, η δεύτερη το 1984 και η τρίτη το 1985, είναι πιθανό η τέταρτη σεζόν να τεθεί το 1986. Αυτό επιβεβαιώθηκε τον Οκτώβριο του 2020 όταν εμφανίστηκαν φωτογραφίες των πρωταγωνιστών στα γυρίσματα να βγαίνουν από ένα βίντεοκλαμπ. Οι αφίσες στους τοίχους του διαφημίζουν το The Man with One Red Shoe και το Teen Wolf, ταινίες που βγήκαν σε βίντεο το 1986.