Η Εξέλιξη Της Θεραπείας Που Περιγράφεται Από Τον Όρο «Νήματα»

Από τον  Παναγιώτη Μητσάκο, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, Θαλου 9, Πλάκα, Αθήνα.

Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος των ασθενών που επισκέπτονται ένα δερματολόγο αναζητούν λύσεις σε θέματα Ιατρικής Αισθητικής. Η γήρανση περιλαμβάνει συγκεκριμένες διαδικασίες, οι οποίες αποτυπώνονται σε μεγάλο βαθμό στο δέρμα μας, με επίκεντρο το πρόσωπο. Όσο μεγαλώνουμε, μεταξύ άλλων, χάνουμε όγκο μέσω της απώλειας λίπους, μυός, αλλά και οστού, και έχουμε ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση των ιστών του προσώπου.

Τα fillers, τα οποία αφορούν στη συντριπτική πλειονότητά τους το υαλουρονικό οξύ, μπορούν να αναστρέψουν αυτή τη διαδικασία αλλά είναι περιορισμένη η ανόρθωση των ιστών που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της πλήρωσης όγκου που προσφέρει αυτή η τεχνική. Τα νήματα ανάρτησης έρχονται να στηρίξουν τους ιστούς και να διατηρήσουν το σχήμα του προσώπου κόντρα στην απώλεια όγκου, αλλά και τη βαρύτητα, με μη χειρουργικό τρόπο. Τα απορροφήσιμα νήματα PDO
(πολυδιοξανόνης) χρησιμοποιήθηκαν ευρύτατα ως ένας παράγοντας που βελτίωσε την ελαστικότητα των ιστών, καθυστερώντας τη χαλάρωσή τους. Πολύ λίγο, όμως, βοήθησαν στη στήριξη του προσώπου.

Η πρώτη ιδέα χρήσης τεχνητού υλικού για την ανόρθωση των ιστών υπήρξε το 1987 από τον πλαστικό χειρουργό Dr Marlen Sulamanidze, ο οποίος πειραματίστηκε με μόνιμα, μη απορροφήσιμα υλικά. Μέσα σε διάστημα τριάντα και πλέον ετών, ο ίδιος επιστήμονας εξέλιξε τη συγκεκριμένη μέθοδο επιλέγοντας πλήρως απορροφήσιμα, βιοσυμβατά, με μικρο-άγκιστρα πολλαπλών κατευθύνσεων νήματα πολυγαλακτικού οξέος, σε συνδυασμό με καπρολακτόνη, το πιο ισχυρό booster κολλαγόνου του ιστού. Πριν από δύο μόλις χρόνια κατόρθωσε να ενσωματώσει στο νήμα και υαλουρονικό οξύ, ώστε να επιταχύνει το χρόνο αποθεραπείας και την ανάδειξη του αποτελέσματος, το οποίο, εκτός του lifting effect, περιλαμβάνει πλέον και τη σύσφιγξη των ιστών, καθώς και τη λαμπερή όψη του δέρματος. Τα νήματα ανόρθωσης APTOS (Anti-Ptosis), με την υπογραφή της εμβληματικής φυσιογνωμίας του Dr Marlen Sulamanidze , αποτελούν την πλέον επιστημονική εναλλακτική του χειρουργικού face lift, με εντυπωσιακά αποτελέσματα που διαρκούν από 1,5 έως 3 χρόνια. Τα ζυγωματικά στηρίζονται, οι ρινοπαρειακές αύλακες και οι γραμμές λύπης (εκατέρωθεν των γωνιών του στόματος) βελτιώνονται αισθητά, η χαλάρωση στην περιοχή της κάτω γναθου και το διπλοσάγονο εξαλείφονται. Τα φρύδια μπορούν επίσης να στηριχτούν και να καθηλωθούν σε πιο υψηλή θέση, με σκοπό το πιο γοητευτικό βλέμμα (fox eyes). Τα νήματα APTOS μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και στο σώμα με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η εφαρμογή γίνεται σε περιβάλλον ιατρείου, μετά απο τοπική αναισθησία, και διαρκεί περίπου μία ώρα. Σε κάθε περίπτωση προηγείται προσεκτικός σχεδιασμός και εξατομίκευση της τεχνικής, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μετά την εφαρμογή και ο χρόνος αποθεραπείας συνήθως είναι 2 έως 2 ημέρες, χωρίς να χρειαστεί απουσία από την εργασία.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η εφαρμογή γίνεται μόνο από δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς, πιστοποιημένους απο την Εκπαιδευτική Ομάδα της APTOS GLOBAL.

Τα νήματα ανάρτησης είναι ο πιο φυσικός τρόπος να εναντιωθούμε στη διαδικασία της γήρανσης. Παλεύουμε με το χρόνο και ποτέ κόντρα στη φύση. Θέλουμε να φαινόμαστε νεότεροι και ως εκ τούτου ομορφότεροι. Δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε τα χαρακτηριστικά μας, ούτε υπερβάλλουμε στην αναζήτηση της ιδανικής ομορφιάς. Αν αυτή υπάρχει…

leave a reply