Terroirist & Dear Manouka: Πήγαμε στα δύο νέα wine bars της Αθήνας

Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και νέα στέκια μάς καλούν να τα ανακαλύψουμε. Καλό φαγητό, εκλεκτά ποτά και καλή παρέα είναι ο λόγος για να αφήσουμε τη θαλπωρή του σπιτιού μας.

 

TERROIRIST

Ο Δημοσθένης και ο Γιάννης Γεωργίου του Penny Lane και ο Δαμιανός Ασημένιος ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν ένα νέο wine bar: Το Terroirist ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές Μαρτίου και στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία της δεκαετίας του 1960. Η διακόσμηση φέρει την αρχιτεκτονική επιμέλεια της Nine Design, ενώ η αισθητική ισορροπεί ανάμεσα στο industrial και πιο θεατρικές αναφορές, διατηρώντας αρκετά από τα στοιχεία του αρχικού χώρου. Με βασικό motto της ομάδας το «In vino veritas», το wine bar φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες ακόμα και του πιο εκλεπτυσμένου ουρανίσκου. Η οινολόγος Χρύσα Γιατρά έχει διαμορφώσει μια λίστα με 80 ετικέτες όπου ο ελληνικός αμπελώνας υπερέχει συνυπάρχοντας με κλασικές ευρωπαϊκές επιλογές αλλά και προτάσεις του Νέου Κόσμου. Σε ποτήρι θα βρεις περίπου 40 εξ αυτών, ενώ σταδιακά το οινικό μενού θα εμπλουτίζεται ποσοτικά και ποιοτικά.

TIP Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρια Michelin chef Άγγελος Λάντος έχει επιμεληθεί ένα μενού για να συνδυάσεις με το κρασί σου.

Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι

 

DEAR MANOUKA

Στον πεζόδρομο της οδού Ηρώνδα, κοντά στο Καλλιμάρμαρο, ένα νέο wine bar-restaurant, το οποίο φιλοδοξεί να προσελκύσει όλους αυτούς που αγαπούν το καλό κρασί και το καλομαγειρεμένο φαγητό, άνοιξε τις πόρτες του. Το μενού του Dear Manouka ιντριγκάρει το κοινό ενώνοντας ετερόκλητα στοιχεία αλλά κρατάει τη γεύση στο προσκήνιο. O Στάθης Χρηστίδης έχει επιμεληθεί το μενού, που αποτελείται από πιάτα τα οποία συνοδεύουν τέλεια τα κρασιά του καταλόγου. Από το ψωμί μέχρι το τατάκι μοσχάρι, όλα είναι λαχταριστά. Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου έχει συνθέσει μια λίστα με ελαφριά και δροσιστικά γλυκά. Ο Σωκράτης Βρακάς έχει δημιουργήσει μια λίστα κρασιών με 80 ετικέτες του διεθνούς αμπελώνα –από την Ευρώπη, το Νέο Κόσμο αλλά και ντόπιες–, με ένα μεγάλο αριθμό από αυτά να προσφέρονται και σε ποτήρι. Το Dear Manouka σερβίρει και εκλεπτυσμένα cocktails, τα οποία φτιάχνει ο Γιάννης Πισσάς που βρίσκεται πίσω από την μπάρα.

TIP Tο interior design έχει την υπογραφή του Studiomateriality, οπότε καταλαβαίνεις ότι το μέρος είναι instaworthy.

Ηρώνδα 8, Παγκράτι, τηλ. 210 7293628

 

 

leave a reply