2ο Mykonos Running Festival : Για δεύτερη χρονιά συνεχίζει να γράφει ιστορία με σημαντικές παρουσίες, exclusive events και πολλές εκπλήξεις

Δικαίωσε τον τίτλο του για άλλη μια φορά το Mykonos Running Festival, η διοργάνωσημε το κορυφαίο hospitality, τους top αθλητές, τους σημαντικούς καλεσμένους από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και φυσικά τους πολίτες της Μυκόνου.

Το μοναδικό αγωνιστικό πρόγραμμα, το συνέδριο για τον αθλητικό τουρισμό και την βιώσιμη ανάπτυξη των ελληνικών προορισμών, το Κids’ Αthletics, το beach party προς τιμήν των δρομέων και η άρτια φιλοξενία των επίτιμων προσκεκλημένων, προσέφεραν και πάλι σε όσους συμμετείχαν την εμπειρία μιας μοναδικής διοργάνωσης.

Η αυλαία άνοιξε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίουμε την επίσημη Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης, σε ένα εξαιρετικό κάλεσμα συνεργατών και διοργανωτών, με θέα το υπέροχο νησί της Μυκόνου, στο Cavo Tagoo Mykonos.

Σούλα Λιάκου , Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς , Μαριάννα Λάτση
Χριστίνα Καραμίχου (Πρόεδρος ΟΕ του 2ου MRF), Γιώργος Ντάβλας, Βασιλική Μπαλιάκα και Σπύρος Κολοβός.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου με τις παράλληλεςεκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η τελετή της Ειρηνοδρομίας στην χώρα Μυκόνου όπου οι αθλητές και η διοργάνωση παρέδωσαν στονΔήμαρχο Μυκόνου το σύμβολο της «ελιάς» που σηματοδοτεί την έναρξη των αγώνων και πρεσβεύει τα επίκαιρα μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας και του διαλόγου μεταξύ των λαών. Η Διεθνής Μαραθωνοδρόμος του ΜΕΑΣ Τρίτων, Σόνια Τσεκίνι, συνοδευόμενη από τους υπόλοιπους αθλητές παρέδωσε το επίκαιρο σύμβολο των αγώνων στο Δήμαρχο Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκά, παρουσία της Προέδρου του Ελληνικού Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου, της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του MRF Χριστίνας Καραμίχου, του Αντιδημάρχου Μυκόνου Μιλτιάδη Ατζαμογλου και του Μπασκετμπολίστα Γιώργου Πρίντεζη.

Αντώνης Σρόιτερ, Νίκη Έρμη (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Monterock), Πόπη Καλαϊτζή (ιατρός), Μαρίνα Καλαϊτζή (Δικηγόρος μέλος της Woman Act), Χριστίνα Καραμίχου (Πρόεδρος ΟΕ του 2ου MRF), Αλέξανδρος Κουκάς (Αντιδήμαρχος Τεχνικού τμήματος), Ιωάννα Σρόιτερ και άλλους συμμετέχοντες

Με μεγάλο ενδιαφέρον και σημαντικούς ομιλητές, αργότερα την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε το συνέδριο “Sports Tourism & Sustainable Destinations”, στην Μύκονο με πρωτοβουλία της Προέδρου της ΟΕ του 2ου MRF, Χριστίνα Καραμίχου, με αντικείμενο τον αθλητικό τουρισμό στο πλαίσιο του 2ου Mykonos Running Festival, με παρουσιαστή τον άνκορμαν του Δελτίου Ειδήσεων του Alpha, Aντώνη Σρόιτερ.

Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Το «παρών» στο συνέδριο έδωσαν η Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και σημαντικοί παράγοντες της Τουριστικής βιομηχανίας της Μυκόνου, όπως Πέτρος Στάθης, Πρόεδρος της Monterock InternationalΓιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Fraport Greece, Αλέξανδρος Θάνος, Εντεταλμένος Τουρισμού ΣΕΤΕΔημήτρης Παπαμιχαήλ, CEO της Goldair HandlingΑλέξανδρος Μιχαλόπουλος, Key Accounts Project Management της SKY Express.

Το πάνελ που αφορούσε στο 3ο μέρος του συνεδρίου με θέμα τον εναλλακτικό τουρισμό, συντόνισε η Πρόεδρος της ΟΕ του MRF Χριστίνα Καραμίχου, με την συμμετοχή των: Τόνια Ανδρόνικου, Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού Δήμου Μυκόνου, την ιατρό Πόπη Καλαϊτζή, την δικηγόρο και μέλος του Woman Act Μαρίνα Καλαϊτζή, την Ναταλία Δελιγιώργη της εταιρείας Holistic Retreat και την Ιωάννα Μιταυτσή, Σύμβουλο Τουρισμού. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές του αθλητικού τουρισμού για την περαιτέρω επιμήκυνση της σεζόν.

Το συνέδριο συνεχίστηκε με ειδική θεματική για τον αθλητικό τουρισμό παρουσία αθλητών και στελεχών της βιομηχανίας του αθλητισμού όπως ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος της Stoiximan, ο Γιάννης Λάσκαρης  Συν-ιδρυτής της Progame S.A και ο Βασίλης Μπλέσιος, CMO της Lever ΑΕ.

Κωνσταντίνος Κουκάς (Δήμαρχος Μυκόνου) μαζί με Κωνσταντίνο Αργυρό, Χριστίνα Καραμίχου (Πρόεδρος ΟΕ του 2ου MRF), Τόνια Ανδρόνικου (Εντεταλμένη Σύμβουλος Δήμου Μυκόνου), Δρόσος Χριστόπουλος (Διευθυντής διοργάνωσης MRF) και άλλους συμμετέχοντες
Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς , Κωνσταντίνος Αργυρός, Μιλτιάδης Ατζαμόγλου (Αντιδήμαρχος Μυκόνου)

Αγωνιστικό πρόγραμμα με πολύ καλές επιδόσεις 

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ.Μykonos Run, πρώτος έκοψε το νήμα ο Γιάννης Καραμίχος απο τον ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ, με 39:09, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Γιάννης Στούλας, με 40:28. Τρίτος ήταν ο Ιταλός Gvidotti Matteo της ομάδας DK RUNNERS με 40:44.

Στις γυναίκες νικήτρια του αγωνίσματος αναδείχθηκε η Σαραντοπούλου Αναστασία με χρόνο 54:27. Την ακολούθησαν η Taylor Debbie με 58:42 και η Kατερίνα Πολλάτου της Frapport με 1:00:23.

Πρώτος νικητής στον Ημιμαραθώνιο δρόμο – Μykonos Gold ήταν ο Aresti Ιωάννης από την Κύπρο με χρόνο 1:22:56. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Celibashi Erwin με 1:34:21 και την τρίτη ο Πέτρος Αθηναίος με 1:35:24.

Μεγάλη νικήτρια και στον Ημιμαραθώνιο των Γυναικών αναδείχθηκε η Σόνια Τσεκίνι του ΜΕΑΣ Τρίτων, με 1:31:21 και την ακολούθησαν η WrightKarleighμε 1:37:27 και η Αντωνία Στελίκου με 1:33:27.

Στον Δρόμο Υγείας 2.500μ. – Mykonos Family Fun διαδρομή αθλητικού, ψυχαγωγικού και τουριστικού χαρακτήρα με Αφετηρία τους Ανεμόμυλους και τερματισμό στο Δημαρχείο στο Γυαλό, πρώτος στους άντρες αναδείχθηκε ο Margariti Donaldo του running team Rochari Hotel με 8:05. Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Δημήτρης Δημητσάνος με 8:16 ενώ την τρίτη ο Ιωάννης Μπούνος του Cavo Tagoo με 9:28.

Στις γυναίκες αντίστοιχα στο ίδιο αγώνισμα νικήτρια αναδείχθηκε η μικρή Νίκη Δημητσάνου με 9:28, δεύτερη η Γεωργία Νταλιάνη του Cavo Tagoo με 8:12 και τρίτη η Ευθυμία Αρχοντή με 10:04.

Στη συνέχεια, προς τιμήν των δρομέων οργανώθηκε beach party σε πολύ γνωστό κέντρο διασκέδασης στο κέντρο της Μυκόνου.

Διακεκριμένοι αθλητές και αθλήτριες

Ξεχωριστό χρώμα και μηνύματα για την ισότητα και την προσβασιμότητα έδωσε η συμμετοχή του Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά με χειρήλατο αμαξίδιο. Oι αθλητές της Stoiximan και της Progame S.A, ο Ολυμπιονίκης κολύμβησης ανοικτής θάλασσας Άλκης Κυνηγάκης, ο Ολυμπιονίκης κολύμβησης Κριστιάν Γκολομέβ καθώς και η Πρωταθλήτρια Βασιλική Μιλούση, έδωσαν και αυτοί ηχηρό παρών και έκλεισαν ραντεβού με το 3ο MRF μαζί με τους διοργανωτές.

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η αξιομνημόνευτη κοινωνική προσφορά που πραγματοποιήθηκε από τον Πρέσβη των ΗΑΕ στην Ελλάδα Σουλεϊμάν Χάμιντ Σάλεμ Αλ Μαζρούι, ο οποίος προσέφερε χρηματικά έπαθλα στον νεότερο αθλητή των αγώνων καθώς και στην πρωταθλήτριακαι πρώτη στις γυναίκες του Ημιμαραθωνίου, Σόνια Τσεκίνι.

Παράλληλα ο Πρέσβης των ΗΑΕ, συνεχάρη τον Δήμαρχο Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκά και την Πρόεδρο της ΟΕ του MRF Χριστίνα Καραμίχου, για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και την πολύ επιτυχημένη έκβαση της, βραβεύοντας τους με συμβολικά δώρα της χώρα του.

Η μεγάλη έκπληξη των αγώνων έγινε κατά την εκκίνηση, με τον καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Αργυρό, να κηρύσσουν με το Δήμαρχο την έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 2.5kmκαι στις απονομές να βραβεύουν τους νικητές με τα μετάλλια τους.

Κωνσταντίνος Κουκάς – Διοργάνωση

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε θερμά όλες και όλους για τις μοναδικές στιγμές που έζησαν, ευχαρίστησε και όλους τους θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς της Μυκόνου, τους εθελοντές και τους χορηγικούς συνεργάτες για τη δημιουργική συνεργασία, που είχε ως συνέπεια την επιτυχημένη διοργάνωση του 2ου @mykonosrunningfestival.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του τριημέρου του 2ου Mykonos Running Festival, ήταν έκδηληη ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός των θεσμικών πρωταγωνιστών.Η Μύκονος μπορεί να αποτελέσει τη Μητρόπολη του αθλητισμού και της ευεξίας με τουρισμό από όλο τονκόσμο. Εμείς είμαστε έτοιμοι για το 3ο Mykonos Running Festival.Εσείς?!

Πλατινένιος Χορηγός: Monterock International

Χρυσός Χορηγός: Mykonos Rocks Estates

Μεγάλοι Χορηγοί: Fraport, Goldair Handling, Sky Express, AVIS, Stoiximan, COSMOTE, Blue Star Ferries, ACTION 24

Χορηγοί: Cavo Tagoo Mykonos, Cali Mykonos, Bill & Coohotels Mykonos, Scorpios, Mykonian Collection, Rochari Hotel – Mykonos, Tharroe of Mykonos, Domes Noruz Mykonos, ASTY Mykonos Hotel & Spa, Kensho Boutique Hotels & Villas, Gofas Jewelry, Santa Marina, SantAnna, Camarades Mykonos.

Ευγενικοί Υποστηρικτές: Mykonos Hoteliers, ΣΕΔΕΜ, Safe Box, Blueline Mykonos, Assimomitis Car rental, Hollistic Retreat, Flora Supermarkets, Rizos bikes, Apollon, Blue Villas The Luxury Concept, Tonia Andronikou & Associates Executive Real Estate, Rizes, Saucony, Physio Med, Revithis Real Estate

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας:

ΕΡΤ3 , ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, Cosmote Tv, Open Tv, Action24, Mykonos live tv, Sport24, Athens 969 Rock, Athens Dj,Barking Well, Περιοδικό OΚ, okmag.gr, Mykonos Fm, SportKyklades.gr, Mykonos Daily

Αναλυτικές πληροφορίες στον επίσημο δικτυακό τόπο τηςδιοργάνωσης: www.mykonosrunningfestival.org