ΛΟΥΕΛΑ & ΚΡΟΥΕΛΑ

Δύο φίλες, η Λουέλα και η Κρουέλα, συνεχίζουν με αμείωτη και ανεξήγητη αντοχή να σας μυούν στο θαυμαστό κόσμο του κουτσομπολιού

Τι κάνεις, αγαπημένη μου φίλη;

– Παρακολουθώ τις εξελίξεις με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Χαίρομαι που είναι όλοι και όλες σε υψηλές εντάσεις και από ένταση γίνεται υστερία. Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος, ξεκίνησε η περίοδος πριν το Πάσχα, κλείνει το ένα μπουζούκι μετά το άλλο. Είναι ένας μήνας που θα κάνουμε μετάβαση σε μια νέα πραγματικότητα. Είναι ένας μήνας αναμονής σε όλα.
– Εγώ περιμένω την πρεμιέρα της Σοφίας Αλιμπέρτη, η οποία επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από 14 χρόνια.
– Βλέπω πως όλοι οι τηλεοπτικοί stars των ’90s είναι σε πλήρη ανασύνταξη. Και τι θα είναι αυτή η εκπομπή της Σοφίας;
– Θα έχει προτάσεις για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Θα μας δείχνει πώς να βρίσκουμε το θετικό. Ενώ συνεργάτες της θα είναι ο διατροφολόγος Κωσταντίνος Ξένος και ο οδοντίατρος Κωνσταντίνος Δέδες.
– Και θα αλλάξει η ζωή μας κάνοντας διατροφή και δόντια; Εγώ ξέρω ότι η ζωή αλλάζει με ένα νέο γκόμενο.
– Καλά, δεν θα κάνει εκπομπή επιστημονικής φαντασίας. Αυτά που μπορούμε, τα βασικά, μόνες μας. Είναι η εκπομπή που, όπως λέει, θα μας διδάξει τη χαρά του να είσαι ζωντανός.
– Λογικό. Γιατί αν είσαι πεθαμένος είναι λίγο δύσκολο να είσαι χαρούμενος. Μη λέμε τα αυτονόητα!
– Στη showbiz τι γίνεται; Τι κάνουν οι αγαπημένοι μας celebrities;
– Τι να κάνουν; Αποτυχημένες προσπάθειες να τονώσουν το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο έχει μουλαρώσει και δεν ενθουσιάζεται με τίποτα.
– Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη;
– Καταρχάς έχουμε celebrities στην Ελλάδα;
– Τι εννοείς;
– Στην ελληνική πραγματικότητα φαίνεται ότι έχουμε κάποιο θέμα με τη λέξη διάσημος. Ή δεν έχουμε καταλάβει το νόημα και τη σημασία τη λέξης ή απλώς δεν έχουμε αρκετούς διάσημους και βαφτίζουμε διάσημο ό,τι βρίσκουμε πρόχειρο.
– Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη;
– Εδώ έμαθα ότι φυγαδεύτηκε από τους δημοσιογράφους η Ελίνα Παπίλα που πήγε να υπογράψει για εκπομπή στον AΝΤ1. Από την πίσω πόρτα έφυγε για να γλιτώσει. Ποια Βανδή, ποια Μενεγάκη, τίποτα. Το 2023 κυνηγάνε οι δημοσιογράφοι την Παπίλα και δεν τους κάθεται.
– Ποια είναι αυτή;
– Η περσινή παρουσιάστρια του «Breakfast@Star».
– Α, τη θυμήθηκα! Δεν ξέρω τι είναι πιο τραγικό σ’ αυτή την είδηση. Ότι υπογράφει; Ότι φυγαδεύτηκε ή ότι πήγαν συνεργεία από τα κανάλια και την περίμεναν; Έχουμε πια ξεχάσει κι αυτά που ξέραμε. Και μαθαίνουμε άλλα που δεν θέλουμε να μάθουμε.
– Πάντως, η έλλειψη διασήμων φαίνεται και στα shows. Με το ζόρι στελεχώνεται πια ένα talent show. Τους μισούς από το «J2US» τους βαφτίσαμε διάσημους από ανάγκη.
– Είναι νέα πρόσωπα που εσύ δεν ξέρεις επειδή δεν παρακολουθείς το νέο.
– Αγάπη μου, αν είσαι διάσημος σε ξέρουν όλοι. Δεν χρειάζεται να παρακολουθήσεις κάτι.

– Μα κάτι θα γίνεται όμως. Κάτι θα συμβαίνει.
– Τα γνωστά. Όλοι αισθάνονται υποχρέωση να πάρουν θέση για το φιλί της Δέσποινας Βανδή με τον Βασίλη Μπισμπίκη στην πίστα, που οι περισσότεροι σοκαρίστηκαν. Δεν ξέρω για ποιο λόγο σε αυτή την ηλικία σοκάρεσαι με ένα φιλί. Μόνο ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πήραν θέση.
– Καλά, μην πούμε τα αυτονόητα.
– Επίσης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη –με τη σχέση και το γάμο που έγινε σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε 45 μέρες, μέσα στην καραντίνα, με το δικηγόρο Σπύρο Δημητρίου– τήρησε την υπόσχεσή της.
– Ποια υπόσχεσή της; Τι μας είχε πει;
– Δεν έλεγαν και οι δύο παντού ότι είναι το ζευγάρι της καραντίνας; Το τήρησαν. Τελείωσε η καραντίνα, τελείωσε και ο γάμος.
– Να είναι καλά τα παιδιά. Πάντα τέτοια.
– Να πω πως το «Survivor» έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα μυθοπλασίας. Νομίζω ότι η Ελευθερία Ελευθερίου με τον πρώην γκόμενό της, τον Μάριο Πρίαμο, ο οποίος πριν πήγε με την Καρολίνα, πρώην πια παίχτρια του παιχνιδιού και μάλλον πρώην γκόμενα του Μάριου, έδωσε μία ακόμη πτυχή σαχλαμάρας στο παιχνίδι και αφορμή να ξεκινήσουν συζητήσεις επί συζητήσεων και αναλύσεις και απόψεις όταν με την αυθόρμητη έκρηξή της ενώ είχε όλες τις κάμερες πάνω της ζητούσε εξηγήσεις από τον πρώην στον Άγιο Δομίνικο φορώντας καυτό σορτσάκι.
– Μην κρίνεις. Τα γκομενικά είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Δεν μπορείς να βλέπεις τον πρώην σου να φιλιέται με κάποια άλλη. Αντιδράς. Ξεσπάς Δεν υπάρχει πολιτισμός σε αυτά τα θέματα.
– Καλά, ο πρώην είναι σίγουρο ότι θα πάει με κάποια άλλη ή κάποιο άλλο. Το θέμα είναι το πώς θα γίνει η μετάβαση.
– Ναι, αλλά κι αυτός τόσο γρήγορα; Και τόσο δημόσια;
– Και τι να κάνει; Τόσο γρήγορα. Και τόσο δημόσια. Εκεί βρισκόταν, δεν είχε πολλές επιλογές.
– Πόσο θα παίζεται το «Survivor»;
– Μέχρι να σβήσει ο ήλιος, που λέει και μια φίλη μου. Αυτή τη στιγμή, ο ΣΚΑΪ αν μπορούσε θα έπαιζε «Survivor» σε όλες τις ζώνες.
– Κατάλαβα.
– Με τα κανονικά σίριαλ τι γίνεται;
– Όπως τα ξέρεις. Συνεχίζεται του χρόνου ο «Σασμός» χωρίς τον Ορφέα Αυγουστίδη και η «Γη της Ελιάς» με τον Ντάνο στο βασικό καστ, ενώ το σίριαλ του σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτου και των σεναριογράφων Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη (η ομάδα από τις «Άγριες Μέλισσες»), η «Μάγισσα», πήρε αναβολή για τη νέα χρονιά και με το καστ επίσης από τις «Άγριες Μέλισσες»
–δηλαδή Τρίγγου, Ψαρράς, Ροϊλός

– να κάνουν γυρίσματα κάπου στη Μάνη. Επίσης, σε συζητήσεις βρίσκονται για το αν θα συνεχιστεί το «Αυτή η νύχτα μένει» και το «Μαύρο Ρόδο». Γενικά στα κανάλια είναι όλα παγωμένα γιατί περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τις εκλογές. Μόνο η Βίκυ Καγιά έχει κλείσει, η Μπάρκα, η Καινούργιου, η Χρηστίδου και η Σκορδά. Ενώ η Ζέτα Μακρυπούλια δήλωσε πως έχει πήξει με το «Rouk Zouk» και ο Νίκος Μουτσινάς αναζητάει τι θα κάνει του χρόνου.
– Μάλιστα. Ας περιμένουμε λοιπόν για μετά τον Απρίλιο που θα ξέρουμε με σιγουριά τι πρόκειται να συμβεί.
– Από θεατρικά τι μαθαίνουμε; Γενικά θέλω να μαθαίνω για τα θεατρικά.
– Απολύτως τίποτα σίγουρο δεν μαθαίνουμε. Το μόνο που πρόκειται να ανακοινωθεί αυτές τις μέρες είναι η επανάληψη του έργου «Τι ζούμε, ρε;;;» της Δήμητρας Παπαδοπούλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη, στο Άλσος.
– Αυτό καλό είναι. Από καστ;
– Όλοι οι περσινοί: Δήμητρα, Θοδωρής, Κόκλας, Λουδάρος, Μουζουράκης, Χοροζίδου, Αλευράς.
– Με το Φεστιβάλ Αθηνών τι γίνεται;
– Γιατί σε ενδιαφέρει το Φεστιβάλ Αθηνών; Από πότε;
– Όχι, για να μην εκτίθεμαι ότι είμαι μόνο του εμπορικού. Να δείξω ότι έχω και ποιότητα. Να πάω και μια Επίδαυρο, να φάω παϊδάκια στον Λεωνίδα, να βάλω τακούνια, να γκρεμοτσακιστώ στο Ηρώδειο, στην Πειραιώς έστω. Να βάλω λίγο glam.
– Και γι’ αυτά είμαστε σε αναμονή. Θα ανακοινωθεί σύντομα το πρόγραμμα λένε οι υπεύθυνοι, αλλά έχω μια διαίσθηση πως όλα θα αποφασιστούν μετά τις εκλογές. Ανεπίσημα θα σου πω: Από τις κουλτουριάρες φίλες μου έμαθα πως ένας Γερμανός σκηνοθέτης, ο Φρανκ Κάστροφ, που είναι πολύ διάσημος –μη με ρωτήσεις, δεν ξέρω τι έχει κάνει– θα παρουσιάσει τη «Μήδεια».
– Πολύ ευχάριστο έργο. Νομίζω ότι κάθε χρόνο ανεβαίνει. Και ποια θα σφάξει τα παιδιά της φέτος;
– Η εξαιρετική Μαρία Ναυπλιώτου. Επίσης, ανεβαίνουν δύο έργα του Αριστοφάνη: Οι «Σφήκες» σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου και οι «Βάτραχοι» της Έφης Μπίρμπα με τον Άρη Σερβετάλη πρωταγωνιστή, που είναι και παντρεμένοι.
– Μια και είπες Αριστοφάνη, ο Αλέξανδρος Ρήγας επιστρέφει το καλοκαίρι με τις «Εκκλησιάζουσες».
– Δεν το είχε κάνει το καλοκαίρι του 2018, που ήταν και sold out παντού;
– Θα το ξανακάνει. Ήδη ετοιμάζει το νέο καστ.
– Ο Αλέξανδρος δεν είχε ανακοινώσει το προηγούμενο φθινόπωρο πως θα έκανε ένα μονόλογο με τη Χρύσα Ρώπα στο Μουσούρη; Τι απέγινε αυτή η παράσταση; Γιατί δεν ανέβηκε ποτέ;
– Γιατί η Ρώπα με τον Αλέξανδρο είχαν κάποιες καλλιτεχνικές διαφωνίες που προέκυψαν τελευταία στιγμή.
– Κατάλαβα, πάλι τα ίδια και τα ίδια. Αλέξανδρος και Χρύσα είναι ριψοκίνδυνος συνδυασμός. Ξεκινάνε με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πού θα καταλήξουν. Άλλωστε, όπως λέει και το σοφό ρητό «ο δρόμος για την κόλαση είναι γεμάτος καλές προθέσεις».
– Έτσι είναι οι μεγάλες αγάπες. Ανάβουν-σβήνουν, ανάβουν-σβήνουν. Μέχρι να καεί εντελώς η ασφάλεια.
– Ένα έχω να πω: Όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν, αρχή της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα.

GOSSIP QUIZ

Εκείνη τραγουδίστρια, εκείνος μάνατζερ.
Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι κοιμούνται σε ξεχωριστά δωμάτια.