Ο κορυφαίος κύριος Μπιμπίλας!

Της Γεωργίας Κριεμπάρδη

 

Οι ηθοποιοί – και όχι μόνο – στηρίζουν τον ηθοποιό και Πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.), Σπύρο Μπιμπίλα, μετά την στοχοποίηση που δέχτηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, στο απολογητικό του υπόμνημα χαρακτήρισε τον Σπύρο Μπιμπίλα «μέτριο ηθοποιό».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι η φωνή των παιδικών μας χρόνων. Ο άνθρωπος που έντυσε με τη φωνή του τις πιο τρυφερές ιστορίες της παιδικής μας ηλικίας. Ο άνθρωπος που διατήρησε την ψυχή του αγνή και παρέμεινε ταπεινός σε έναν χώρο γεμάτο φώτα. Ο άνθρωπος που μας έχει χαρίσει μοναδικές ερμηνείες. Μπορεί με ευκολία να ερμηνεύσει έναν δραματικό ρόλο στο σανίδι και έναν κωμικό στην τηλεόραση, με την ίδια επιτυχία. Οι συνεργασίες που μετρά είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές και η εμπειρία του στον χώρο της υποκριτικής σπουδαία. Ο κύριος Μπιμπίλας δεν είναι μέτριος.

Ο κύριος Μπιμπίλας είναι κορυφαίος. Κορυφαίος ηθοποιός, με όλη τη σημασία της λέξεως. Ποιεί ήθος. Μα πάνω απ’ όλα είναι κορυφαίος άνθρωπος, με ευαισθησίες και κοινωνικές ανησυχίες. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ένας άνθρωπος που στέκεται στο πλευρό κάθε ανθρώπου που βρήκε τη δύναμη να μιλήσει για την κακοποίηση που έχει υποστεί. Στέκεται στο πλευρό όλων, δίνοντας τους δύναμη να μιλήσουν. Αγκαλιάζει νέους ανθρώπους στον χώρο και στηρίζει τα δικαιώματα όλων. Ο άνθρωπος που μακριά από τα φώτα και τα φλας, βοηθάει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Γεμίζει το αυτοκίνητο του με τρόφιμα και τα μοιράζει σε εκείνους που τα χρειάζονται. Μοιράζει αγάπη, τρυφερότητα και στήριξη.
Ο κύριος Μπιμπίλας δεν είναι μέτριος.
Ο κύριος Μπιμπίλας είναι κορυφαίος.