Giacomo: Γνήσια ιταλική κουζίνα στην Κηφισιά

Εμπνευσμένο από το κλασικό ιταλικό όνομα, το εστιατόριο GIACOMO προσφέρει ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στην Ιταλία με αυθεντικές γεύσεις και τοπικές σπεσιαλιτέ που σε ταξιδεύουν στην γειτονική χώρα! 

Με την εκλεκτή τοποθεσία και τον κοσμοπολίτικο αέρα του, στο κέντρο της Κηφισιάς, ακριβώς δίπλα στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, θα μπορούσε να είναι στέκι αστέρων του ιταλικού κινηματογράφου του ’60 όπου ο Φεντερίκο Φελίνι, ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και η Σοφία Λόρεν απολαμβάνουν το γεύμα τους δίπλα σε παρεες φίλων και ζευγάρια διαφορετικών ηλικιών του σήμερα.

Στο all-day εστιατόριο GIACOMO τον πρώτο λόγο έχουν η αρχοντική ψηλοτάβανη σάλα με τον ξυλόφουρνο και την κομψή μπάρα που θυμίζουν εστιατόρια της Βενετίας και της Φλωρεντίας, ενώ στα υπαίθρια τραπέζια είναι διάχυτη η ιταλική φινέτσα με φόντο τα εμβληματικά πλατάνια της περιοχής. Κλασικά έπιπλα, μεγάλοι καθρέπτες και ιδιαίτερες λεπτομέρειες χαρακτηρίζουν τη διακόσμηση. Η πίσω δροσερή αυλή που τα τελευταία χρόνια «μεγάλωσε» αισθητά σου δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μια ωραία «γειτονιά» στην Ιταλία.

Οι επιλογές στον κατάλογο είναι πολλές από πλατώ με τυριά και αλλαντικά , ζυμαρικά όπως η φημισμένη cacio e pepe με bucatini με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και pecorino romano ή το Risotto κολοκύθας με ψητές καραβίδες  πιάτα με ψάρι όπως ΜΥΛΟΚΟΠΙ alla putanesca με ελιές Καλαμών, κάπαρη και crumble τομάτας, κρέας στη σχάρα όπως η περίφημη BISTECCA ALLA FIORENTINA που είναι φυσικά για 2 άτομα.

Από τις επιλογές σας δε μπορεί να λείπει η πίτσα που σου προσφέρει την δυνατότητα να επιλέξεις το αλεύρι της ζύμης απλό ή ολικής αλέσεως  Προτιμήστε την CAPRICCIOSA ντομάτα, mozzarella, prosciutto di Parma, σαλάμι πικάντικο, μανιτάρια, ελιές, αγκινάρα ή την CHORIZO τυρί κρέμα, gorgonzola, σπανάκι, chorizo. Η λίστα με τα κρασιά είναι αξιόλογη, με αρκετές επιλογές από ελληνικούς , ιταλικούς και γαλλικούς αμπελώνες.

Δεν μπορείτε να φύγετε αν δεν δοκιμάσετε τουλαχιστον ένα από τα εξαιρετικά επιδόρπια του. Εμείς προτείνουμε το κλασικό TIRAMISU ή το SEMIFREDDO με 66% σοκολάτα , amarena and Sicilian pistachio ice cream.

CASA GIACOMO CUCINA E VINO ΚΗΦΙΣΙΑ ll Λεβίδου 11, Κηφισιά, 145 62 Αθήνα, Τηλεφωνο 210 8014 007

CASA GIACOMO CUCINA E VINO ΠΑΡΟΣ ll Μικρή Βενετία, Νάουσα, Πάρος, 84 401 Κυκλάδες, Τηλεφωνο 22840 51337

www.giacomo.gr

leave a reply

Your Review