Συνεχίζοντας τη σειρά των δείπνων με τίτλο «Ημερολόγιο των Σεφ» που συνυπογράφουν ο Γιάννης Μπαξεβάνης και οι καλεσμένοι του, το εστιατόριο Arkυποδέχεταιτην Πέμπτη 28 Νοεμβρίουτην Ρένα Γιαννουλάκη.
Η σεφ που αξιοποιεί στο έπακρο τους θησαυρούς της κρητικής γης και δημιουργεί πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές του νησιού που περνούν αναλλοίωτες από γενιά σε γενιά, παίρνει την σκυτάλη από τον Γιάννη Γαβαλά από το εστιατόριο «Αρακλειά».
Τη βραδιά αυτή, μαζί με την ομάδα του Γιάννη Μπαξεβάνη – τον Αντώνη Ζερίδη, τον Διονύση Ζαχαρόπουλο, την Κωνσταντίνα Γκίνη και τον Τάσο Ζησόπουλο – θα δημιουργήσουν ένα μενού που θα αποτελείται από λιχουδιές της Κρήτης: από μεζέδες της ρακής έως κουνέλι στιφάδο και από τάρτα με βότανα από τα όρη της Κρήτης έως τον Μινωικό μπακλαβά. Για την προετοιμασία των πιάτων, όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι ελληνικά, κυρίως μικρών παραγωγών, ενώ πολλά θα έρθουν απ΄ευθείας από την Κρήτη αποκλειστικά για το μενού της 28ης Νοεμβρίου.
Το Ημερολόγιο των (μικρών) Σεφ
Υποστηρίζοντας σταθερά στην καριέρα της την παραδοσιακή σπιτική κουζίνα, η Ρένα Γιαννουλάκη θα παρουσιάσει μαζί με την ομάδα του Arkσε παιδιά από σχολείο της περιοχής, ένα πιάτο του μενού της την επόμενη ημέρα. Η παρουσίαση αυτή θα συνδυαστεί με μάθημα μαγειρικής στο οποίο θα συμμετέχουν και τα παιδιά, προσφέροντάς τους έτσι πολύτιμα ερεθίσματα για την αξία της ελληνικής κουζίνας. Ο κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να εκπαιδεύσουν στη φιλοσοφία του Slow Food μέσω της διάδρασης τα παιδιά, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.
Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ
Οι επόμενες συναντήσεις που έχουν καταχωρηθεί στο «Ημερολόγιο των Σεφ» είναι:
- 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
- 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Κάλυμνος)
Για πληροφορίες και κρατήσεις: https://ark-glyfada.gr & 2108948882