Το «πλέον απολαυστικόν κέντρον των Αθηνών» που λειτούργησε πρώτη φορά το 1904, επέστρεψε και εξελίσσεται σε ένα πολυσυλλεκτικό χώρο, ανοιχτό για όλο τον κόσμο. Όπως ήταν και είναι άλλωστε το DNA της Αίγλης των Αθηναίων. Σε μια εποχή όπου οι χώροι καλούνται να γίνουν κάτι περισσότερο από απλές τοποθεσίες, η ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ αναδύεται ως ένα πρωτοποριακό οικοσύστημα εμπειριών, που επαναπροσδιορίζει την έννοια του αστικού πολιτιστικού κέντρου.
Ο ιστορικός χώρος διασκέδασης της Αθήνας μεταμορφώνεται σε έναν πολυδιάστατο προορισμό που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ψυχαγωγία, την γαστρονομία, τις εκδηλώσειςκαι την παραγωγή πολιτιστικού περιεχομένου. Με ένα προσεχτικά σχεδιασμένο περιβάλλον που περιλαμβάνει ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, το ΑΙΓΛΗ RESTAURANT, ένα all-day bar-restaurant, το ΑΙΓΛΗ ALL DAY, τρεις σύγχρονους χώρους εκδηλώσεων, τους ΑΙΓΛΗ BALLROOM, ΑΙΓΛΗ UPSTAIRS και ΑΙΓΛΗ YARD και έναν εμβληματικό θερινό κινηματογράφο, το ΑΙΓΛΗ CINEMA, η νέα ΑΙΓΛΗ στοχεύει να γίνει το επίκεντρο της σύγχρονης αθηναϊκής ζωής.
«Δεν πρόκειται απλά για ανακαίνιση, αλλά για μια ολιστική επανεκκίνηση», τονίζει ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος, Γενικός Διευθυντής της Αίγλης. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό οργανισμό που αναπνέει με τον παλμό της σύγχρονης Αθήνας, ένα χώρο που δεν λειτουργεί μόνο ως προορισμός, αλλά ως πλατφόρμα έκφρασης και συνάντησης».
Η φιλοσοφία της νέας ΑΙΓΛΗΣ βασίζεται σε τέσσερις κύριους πυλώνες:
1. Πολυσυλλεκτικότητα: Ένας χώρος ανοιχτός σε όλες τις εκφράσεις και τις κοινότητες.
2. Περιεχόμενο: Συνεχής αναζήτηση νέων μορφών τέχνης και εμπειρίας.
3. Προσβασιμότητα: Ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, που καλωσορίζει κάθε επισκέπτη.
4. Βιωσιμότητα: Έμφαση σε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και την κοινωνία.
Λειτουργώντας σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, η ΑΙΓΛΗ μετατρέπεται σε ένα δυναμικό οικοσύστημα που φιλοξενεί συναυλίες, εκθέσεις, γαστρονομικές εμπειρίες, εργαστήρια και πολιτιστικές συναντήσεις.
«Κάθε γωνιά της ΑΙΓΛΗΣ έχει μια ιστορία να αφηγηθεί», συμπληρώνει ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος. «Είμαστε ένας ζωντανός καμβάς όπου η ψυχαγωγία συνυπάρχει με τη γεύση και οι στιγμές μεταμορφώνονται σε όμορφες αναμνήσεις».
Η γαστρονομική φιλοσοφία της ΑΙΓΛΗΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ αντικατοπτρίζει την ευρύτερη προσέγγιση του χώρου για πολυσυλλεκτικότητα. Το ΑΙΓΛΗ RESTAURANT είναι μία Αθηναϊκή Brasserie. Στο Εστιατόριο της ΑΙΓΛΗΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ, παραδοσιακές και διεθνείς συνταγές συνυπάρχουν.
Ο Chef Δήμος Μπαλόπουλος και ο Executive sous Chef Γιώργος Κηρύκος δημιούργησαν ένα μενού με αναφορές στην αθηναϊκή κουζίνα. «Αυτή η προσέγγιση γεννά την αίσθηση ότι τρως σε μία «Brasserie», όπου η γευστική εμπειρία συνδυάζεται με τη ζωντάνια της καθημερινής ζωής. Εδώ, κάθε πιάτο αφηγείται μία ιστορία που μας προσκαλεί να απολαύσουμε, να μοιραστούμε και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις. Αυτό είναι το πνεύμα της σύγχρονης Αθηναϊκής Brasserie που διαμορφώνουμε με προσοχή και πάθος σημειώνει ο Νικόλας Λιάπης, Director of Operations της ΑΙΓΛΗΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ που μαζί με την ομάδα των chef έφτιαξαν ένα μενού που επιθυμεί να αναδείξει «πιάτα-προορισμούς» Ελληνικών και διεθνών συνταγών, άλλες φορές μέσα από κλασικές αναφορές και άλλες φορές μέσα από ένα πιο σύγχρονο πρίσμα.
O Head Sommelier, Γιώργος Δέδες εξηγεί ότι η λίστα των κρασιών περιλαμβάνει φυσικά και διεθνείς ποικιλίες, καθώς και ετικέτες από τις φημισμένες περιοχές της Βουργουνδίας, του Bordeaux και της κοιλάδας του Ροδανού, γνωστά για την πολυπλοκότητα και την ποιότητά τους.
Γεφυρώνοντας 120 χρόνια ιστορίας με μία φρέσκια ματιά, η ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ δεν είναι απλώς ένα τοπόσημο – είναι ένας προορισμός ψυχαγωγίας για όλο τον κόσμο, αλλά ένα στέκι όπου η παράδοση συναντά το μέλλον, και κάθε επισκέπτης γίνεται μέρος μιας ζωντανής, εξελισσόμενης ιστορίας.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο aiglizappeiou.gr