Γιορτινή Αθήνα στο Vezené: Μια εμπειρία γεύσεων που ξεχωρίζει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Με 15 χρόνια παρουσίας στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, το Vezené ετοιμάζεται να υποδεχθεί τις φετινές γιορτές με μια ατμόσφαιρα που συνδυάζει λάμψη, ζεστασιά και υψηλή γαστρονομία. Η παραμονή και η ημέρα των Χριστουγέννων, καθώς και η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, γίνονται η αφορμή για μοναδικές εμπειρίες για τους λάτρεις της καλής κουζίνας, με εορταστικά μενού που θυμίζουν πολυτελή ταξίδια γεύσεων.

Το σκηνικό στο Vezené έχει επιμεληθεί με κάθε λεπτομέρεια: ο στολισμός, ο φωτισμός και οι μικρές πινελιές που δημιουργούν μια αίσθηση μαγείας κάνουν κάθε επίσκεψη μοναδική. Οι πρώτες ύλες, προσεκτικά επιλεγμένες, αναδεικνύουν τη συνεργασία του ανθρώπου με τη φύση, ενώ κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία πολυπλοκότητας, φινέτσας και αυθεντικής γεύσης.

Το μενού των Χριστουγέννων σερβίρεται το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου και ανήμερα της γιορτής από το μεσημέρι, καθώς φέτος το Vezené ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του και στις 25 Δεκεμβρίου, τιμώντας τους θαυμαστές του. Η γιορτινή εμπειρία ξεκινά με ένα ποτήρι σαμπάνιας και ισπανικό βοδινό αλλαντικό cecina, συνεχίζει με την υπέροχη πατάτα rösti με βοδινό ταρτάρ και χαβιάρι — ένα πιάτο που αποδεικνύει την τεχνική και την ισορροπία της κουζίνας.

Η σούπα, απαραίτητο στοιχείο κάθε γιορτινού μενού, φέτος εμφανίζεται ως αρωματική shabu-shabu κρεατόσουπα με κόντρα φιλέτο και ελληνικό φιδέ, ενώ η σαλάτα εποχής προετοιμάζει τον ουρανίσκο για τα κύρια πιάτα: πανσέτα αρνιού με lambchetta rotisserie, linguine σε καπνιστό χοιρινό ζωμό με τραγανό speck, και το κορυφαίο βοδινό φιλέτο με κοπή chateaubriand, που ολοκληρώνει τη γευστική φιέστα. Το Mont Blanc έρχεται να προσφέρει ένα γλυκό φινάλε, παραδοσιακό και πλούσιο σε γεύση, αφήνοντας αξέχαστη γιορτινή εντύπωση.

Η Πρωτοχρονιά στο Vezené σηματοδοτεί ένα party menu για τους αμετανόητα συνειδητοποιημένους food-lovers. Η βραδιά ξεκινά με στρείδια και αφρώδεις φυσαλίδες, συνεχίζεται με ωμά από θάλασσα και στεριά και μια σούπα θαλασσινών με αχιβάδες. Οι μυθικές τηγανητές μπουκιές κοτόπουλου με χαβιάρι και τα beef sliders δίνουν παιχνιδιάρικη ένταση στο τραπέζι, ενώ τα fettucce με λευκή τρούφα και το chateaubriand με τις γαρνιτούρες του υπογράφουν ένα δείπνο που προετοιμάζει τη νέα χρονιά με πολυτέλεια και απόλαυση.

Τα εορταστικά μενού σερβίρονται από τις 18:00 στις 24 και 31 Δεκεμβρίου και από τις 13:00 στις 25 Δεκεμβρίου, προσφέροντας σε κάθε επισκέπτη την ευκαιρία να ζήσει τις γιορτές με στιλ, γεύση και μοναδικές εμπειρίες που μένουν στη μνήμη.

Κρατήσειςonlineεδώ, τηλεφωνικά στο (+30) 2107232002 και με email: reservations@vezene.gr

leave a reply

Your Review