Σε μια βραδιά με έντονο πολιτιστικό αποτύπωμα και βαθιά συγκινησιακή φόρτιση, ο Κωνσταντίνος Ροδόπουλος και η σύζυγός του, Καλλιόπη Ροδοπούλου, παρακολούθησαν τη μοναδική συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο Θέατρο Παλλάς, τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2026.

Η συναυλία με τίτλο «5 Λαϊκές Μορφές – Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν» δεν αποτέλεσε απλώς ένα ακόμη μουσικό γεγονός, αλλά μια ουσιαστική καλλιτεχνική πρόταση που ανέδειξε τη διαχρονική δύναμη και την εκφραστικότητα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Μέσα από μια σκηνική αφήγηση υψηλής αισθητικής, ο Σταύρος Ξαρχάκος ξεδίπλωσε τη βαθιά του σχέση με τη μουσική παράδοση, προσεγγίζοντας το ρεπερτόριο με σεβασμό, γνώση και έντονη συναισθηματική ένταση.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτά το γεγονός ότι ο κορυφαίος συνθέτης συγκαταλέγεται στους ελάχιστους σύγχρονους δημιουργούς που έχουν αφιερώσει μεγάλο μέρος της πορείας τους στη μελέτη, τη διατήρηση και την ανάδειξη του έργου σπουδαίων μορφών της ελληνικής μουσικής, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Μάνος Χατζιδάκις.

Η παρουσία του Κωνσταντίνου και της Καλλιόπης Ροδοπούλου στη συγκεκριμένη συναυλία υπογραμμίζει τη διαρκή τους σύνδεση με τον πολιτισμό και τις τέχνες, καθώς και το ενδιαφέρον τους για δράσεις που προάγουν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.


