Chadwick Boseman: Το Χόλιγουντ θρηνεί για τον “Μαύρο Πάνθηρά” του

Η είδηση του θανάτου του ηθοποιού στα 43 του από καρκίνο έχει βυθίσει σε πένθος τη βιομηχανία του θεάματος

Ήταν κοινό μυστικό η μάχη του με τον καρκίνο, όμως, οι θεατές της παγκόσμιας action heroes κουλτούρας δεν μπορούσαν να το γνωρίζουν. Έτσι η είδηση του θανάτου του Chadwick Boseman δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο, με τους γονείς του να δηλώνουν πως ό,τι ταινία είχε γυρίσει την τελευταία 5ετία, είχε γίνει εν μέσω χειρουργείων και χημειοθεραπειών…

Απλός κόσμος, φίλοι και συνεργάτες του, αλλά και πολιτικοί και διασημότητες της βιομηχανίας του θεάματος έσπευσαν να δηλώσουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του και στους φίλους του και τη θλίψη τους για τον χαμό ενός νέου ηθοποιού, που λόγω χρώματος δεν είχε την ευκαιρία να δείξει κάτι περισσότερο από το μεγάλο ταλέντο του που τον ωθούσε να επιμένει παρά τις διακρίσεις και τα εμπόδια.

Ο Πρόεδρος της Marvel, Kevin Feige, δήλωσε πως «ο θάνατος του  είναι απόλυτα τραγικός. Ηταν ο Τ’ Τσάλα μας, ο Black Panther μας, και αγαπημένος φίλος μας. Κάθε φορά που έμπαινε στο πλατό δημιουργούσε κάτι το πραγματικά υπέροχο. Ενσάρκωσε αρκετούς υπέροχους ανθρώπους στην καριέρα του, και κανείς δεν κατάφερε να δώσει ζωή σε τόσους σπουδαίους άντρες από εκείνον. Τώρα βρίσκεται ανάμεσά τους ως ένα ακόμα αιώνιο είδωλο. Η οικογένεια της Marvel Studios θρηνεί την απώλειά του, μαζί με την οικογένειά του».

 

Ο Captain America, Chris Evans, δεν έκρυψε τη θλίψη του για την τραγική είδηση, ανεβάζοντας στο Twitter φωτογραφίες και γράφοντας ένα από τα πιο συγκινητικά μηνύματα. «Είμαι καταρρακωμένος. Είναι κάτι παραπάνω από αποκαρδιωτικό. Ο Bosema ήταν ξεχωριστός. Πραγματικά μοναδικός. Ηταν βαθιά αφοσιωμένος και πάντα είχε την περιέργεια ως καλλιτέχνης. Είχε τόσο πολύ σπουδαία πραγματα να κάνει ακόμη. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την φιλία μας. Αναπαύσου εν ειρήνη, Βασιλιά».

 

Και ο Πρόεδρος της Disney, Bob Iger δήλωσε συντετριμμένος για τον χαμό του ηθοποιού. «Ήταν ένα εξαιρετικό ταλέντο και μια από τις πιο ευγενικές και χαρισματικές ψυχές που γνώρισα ποτέ. Έφερε τεράστια δύναμη, αξιοπρέπεια και βάθος στον ρόλο του ως Black Panther, τσακίζοντας μύθους και στερεότυπα, έγινε ένας ήρωας για εκατομμύρια κόσμο, εμπνέοντας όλους μας να ονειρευόμαστε μεγαλύτερα πράγματα αλλά και να απαιτούμε περισσότερα από το σύστημα. Θρηνούμε όλα όσα ήταν, αλλά και όλα όσα ήταν προορισμένος να πετύχει. Για τους φίλους του και εκατομμύρια θαυμαστές του η απουσία του από την οθόνη επισκιάζεται μόνο από την απουσία του από τις ζωές μας. Ολοι εμείς στην Disney στέλνουμε τις προσευχές μας και τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Και η οσκαρική Viola Davis δεν έκρυψε την απόγνωσή της για τον θάνατο του φίλου της, με ένα εξαιρετικά τρυφερό μήνυμα για τον φίλο της, τον πρίγκιπα που τώρα αναπαύεται μεταξύ των αγγέλων.

 

Brie Larson, Zoe Saldana, Angela Basset, Dwayne Johnson, αλλά και Joe Beiden είναι κάποιοι από τους αναρίθμητους που εδώ και λίγες ώρες γράφουν, μοιράζονται, θυμούνται κάτι από τις ημέρες της φιλίας, της συνεργασίας, της πρώτης επαφής τους με τον Chadwick. Δυστυχώς, το σκληρότερο όλων είναι ότι ο θάνατος του, πρόωρος και σκληρός, σημειώνεται σε μία χρονική συγκυρία όπου τα δικαιώματα των μαύρων -στην καθημερινότητα, στη βιομηχανία του θεάματος, στις πολιτικές θέσεις- είναι ακόμη υπό συζήτηση, την πιο έντονη που έχει ανοιχτεί ποτέ σε παγκόσμια κλίμακα και αφορά τον κρυμμένο ρατσισμό σε κάθε έκφανση της ζωής μας…