Χίος: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ στο ξενοδοχείο Athens Marriott

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το πρόγραμμα του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου με τίτλο «Στον Πολιτισμό του αύριο με την αύρα του χθες»

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το πρόγραμμα του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου με τίτλο «Στον Πολιτισμό του αύριο με την αύρα του χθες» στο ξενοδοχείο Athens Marriott.

Με αίσθημα σεβασμού και θαυμασμού για τον Πολιτισμό του νησιού, την ιστορία, τις παραδόσεις του και  ατενίζοντας το μέλλον και τις προοπτικές του η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τα “Πολιτιστικά Δρώμενα Χίου και το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ» επιδιώκει όχι μόνο να «ταξιδέψει» τους θεατές του αλλά και να ενώσει αξίες, έργα, ιστορία και καινοτόμες ιδέες  μέσα από πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, που παρουσιάζονται από διεθνείς προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ, ΥΡΩ ΜΑΝΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΔΑΛΑΣ

Την εκδήλωση άνοιξε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης και την σκυτάλη έδωσε στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά, που στη σειρά του πρόσφερε τιμητικές πλακέτες στους συντελεστές του 1ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ: Γιάννη Μετζικώφ, διεθνούς φήμης καταξιωμένο σκηνογράφο, ενδυματολόγο και ζωγράφο, Αντώνη Λουδάρο σημαντικό σκηνοθέτη και ηθοποιό, Ειρήνη Νικολοπούλου, διακεκριμένη δημοσιογράφο, Λάσκαρη Βαλαμβάνη, καταξιωμένο σχεδιαστής μόδα.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Φαίη Σκορδά.

ΓΩΓΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ, ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

Χαιρετισμό επίσης απεύθυναν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη ενώ επιστολή έστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας.

Στο βήμα για χαιρετισμό επίσης βρέθηκαν οι: καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αθηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης, η κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Αιγαίου Μαρία Λεκάκου, ο  διευθυντής του εικαστικού προγράμματος του Ιδρύματος Β.Μ. Θεοχαράκη θεωρητικός και κριτικός της τέχνης Τάκης Μαυρωτάς, ο Μιχάλης Μόσχος, η Υρώ Μανέ, η παραολυμπιονίκης Κέλλυ Λουφάκη, ο επιχειρηματίας Πολ Ευμορφίδης και η πρέσβειρα γαστρονομίας Β. Αιγαίου Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΝΕΣΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΖΙΚΩΦ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ, ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ, ΠΩΛ ΕΥΜΟΡΦΙΔΗΣ
ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΙΜΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΑΣ, ΦΑΙΗ ΣΚΟΡΔΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑΚΗ, ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΠΟΛΥΖΩΗ

Τις ομιλίες συντόνισε η δημοσιογράφος Γωγώ Αυγερινοπούλου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τιμητική διάκριση στην Χιώτισσα επιχειρηματία Ευγενία Χανδρή για την πολύτιμη προσφορά της στο νησί.

Χορηγός της εκδήλωσης η όποια πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του   Energizing Greece και  Greece is the destination  ήταν το Νew York College.

Τα Πολιτιστικά δρώμενα Χίου είναι μια προσπάθεια,  ένα όραμα,μία ευχή η Χίος, που  ενέπνευσε την παγκόσμια κοινότητα με τον μοναδικό πίνακα του Ντελακρουά, να ακτινοβολήσει και πάλι στο παγκόσμιο στερέωμα με τη μοναδικότητα της, την νοσταλγική αύρα του χθες και τις προοπτικές του μέλλοντος.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΜΗΤΡΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ , ΓΩΓΩ, ΧΧΧΧ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΤΣΑΣ ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ ΜΑΙΡΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΥΟΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

 

Το παρόν έδωσαν προσωπικότητες από την Τέχνη, τον επιχειρηματικό, πολιτικό αλλά και δημοσιογραφικό χώρο. Ακολούθησε δεξίωση.