Crios Paros – Το απόλυτο καλοκαιρινό στέκι στην Πάρο που πρέπει να επισκεφτείς

Υπάρχουν μέρη που δεν επισκέπτεσαι απλώς — τα ζεις. Το Crios Paros, στην ατμοσφαιρική παραλία του Κριού, είναι ένα από αυτά. Εδώ, το κύμα σκάει απαλά στην αμμουδιά, ο ήλιος βυθίζεται στα καταγάλανα νερά, κι εσύ νιώθεις πως έχεις βρει το σημείο που όλο το νησί θέλει να βρίσκεται. Είναι το απόλυτο meeting point της Πάρου· ένα χαρούμενο μωσαϊκό ηλικιών, παρέες που γελούν δυνατά, stylish επισκέπτες με μαγιό και καφτάνια, και μια ενέργεια που σε κάνει να νιώθεις μέρος μιας μεγάλης καλοκαιρινής ιστορίας.

Το σκηνικό έχει μελετηθεί στην εντέλεια: boho lounge γωνιές που σε προσκαλούν να χαλαρώσεις, ένα κομψό ελλειπτικό μπαρ που τραβά το βλέμμα, ξαπλώστρες απλωμένες σε επίπεδα για την καλύτερη θέα και μια ομάδα που ξέρει να σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι τυχαίο ότι το Crios έχει εδραιωθεί ως το αγαπημένο στέκι των Ελλήνων που αγαπούν την Πάρο, αλλά και σημείο αναφοράς για απαιτητικούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Στην κουζίνα, η ελληνική γεύση αποκτά μια φρέσκια, σύγχρονη ταυτότητα που σέβεται την παράδοση αλλά δεν διστάζει να πειραματιστεί. Ο βραβευμένος Ιπποκράτης Αναγνωστέλης, μαζί με τον ταλαντούχο Σπύρο Δήμητσα στην εκτέλεση και τον Δημήτρη Χρονόπουλο στα επιδόρπια, συνθέτουν μια εμπειρία που ισορροπεί ανάμεσα στο οικείο και το απρόσμενο.

 

Στα αλμυρά, η μέρα μπορεί να ξεκινήσει με μια αέρινη κρέμα ταραμά με yuzu tobiko, να συνεχιστεί με μαριναρισμένες καραβίδες με τσίλι και μυρώνια ή με δροσερό σεβίτσε μαγιάτικου που «ταξιδεύει» γευστικά στην Λατινική Αμερική. Το τραγανό καλαμάρι με dressing lime και κουρκουμά είναι ένα από τα best sellers, ενώ τα paccheri με καραβίδες, σάλτσα οστρακοειδών και ούζο φέρνουν στο τραπέζι όλη την αλμύρα του Αιγαίου.

Δημήτρης Χρονόπουλος Executive Pastry Chef

Η γλυκιά πλευρά του μενού είναι εξίσου εντυπωσιακή. Ο Δημήτρης Χρονόπουλος, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Έλληνες pâtissier, δημιουργεί επιδόρπια που είναι έργα τέχνης. Από την σοκολατένια εκδοχή μιλφέιγ με στρώσεις μους σοκολάτας γάλακτος, καραμέλα toffee και αλμυρά φιστίκια, μέχρι δροσερές, αέρινες δημιουργίες που κλείνουν το γεύμα με ανάλαφρη πολυτέλεια, κάθε μπουκιά αφήνει μια γλυκιά ανάμνηση που σε ακολουθεί και μετά την αποχώρηση από το μαγαζί.

MILLEFEUILLE CHOCOLATE-CARAMEL
YUZU & LIME

Κι αν νομίζετε ότι η εμπειρία τελειώνει στο φαγητό, κάνετε λάθος. Το Crios ζει και αναπνέει με τον ρυθμό του καλοκαιριού: δυνατά DJ sets, events που τραβούν το ενδιαφέρον όλου του νησιού και μια αίσθηση ανεμελιάς που σε συνοδεύει και μετά την αποχώρησή σου. Εδώ, η μέρα ξεκινά με καφέ και βουτιές και καταλήγει με κοκτέιλ στο ηλιοβασίλεμα, εκεί που ο ουρανός και η θάλασσα γίνονται ένα.

Τα event του Αυγούστου

  • Wednesday 13.08 | Liva K
  • Saturday 16.08 | Yannis Mitsokapas

Τοποθεσία: Παραλία Κριός, Πάρος l Τηλέφωνα: 2284 300836, 6989 000555 l Reservations reservations@criosparos.com

Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 22:00

www.criosparos.com

 

leave a reply

Your Review