Ελένη Μενεγάκη: “Και να ξαναέρθω δεν θα είμαι ποτέ η ίδια”

Πολλά ειπώθηκαν χθες για την τελευταία εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Ότι πέρα από τα προφανή -ότι δηλαδή ήταν ένα συγκινητικό τέλος εποχής σε μια μεγάλη καριέρα- η παρουσιάστρια απέδειξε για ακόμη μία φορά τη δύναμη της στην επικοινωνία και στο παιχνίδι των εντυπώσεων και της εικόνας.

Πέρα από το ανθρώπινο, δηλαδή, της υπόθεσης δεν είχε κανένα απολύτως κόμπλεξ να παρουσιάσει μπροστά στα μάτια όλων, αλλά υπό τον δικό της έλεγχο, αυτό που τόσο καιρό φωτογράφοι και δημοσιογράφοι κυνηγάνε, μια ματιά στον “παράδεισο” δηλαδή και στην οικογενειακή ζωή της παρουσιάστριας.

Απόδειξη υπεροχής, ωστόσο, θεωρήθηκαν και οι πρώτες της δηλώσεις μετά το τέλος της συγκινητικής αυτής εποχής, όπου η Ελένη Μενεγάκη εμφανίστηκε πιο τρυφερή, προσηνής και φιλοσοφημένη από ποτέ, μετά από 30 χρόνια πορείας, γεμάτα από επιτυχίες, λάμψη και δόξα.

«Φεύγοντας από έναν χώρο να έχεις αφήσει και εσύ το δικό σου μικρό στίγμα. Για μένα ήταν πάντα σημαντικό να υπάρχει εκτίμηση και σεβασμός. Πάντα με ενδιέφερε η στιγμή που θα φύγω, το πώς θα με σκέφτεται ο κόσμος, πως θα με βλέπουν, πως θα με θυμούνται καμιά φορά, όποτε θα τους έρχομαι στο μυαλό. Ευχαριστώ λοιπόν όλα τα παιδιά που δουλεύουν στην τηλεόραση και μου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μου έστειλαν μηνύματα συμπάθειας, αγάπης, εκτίμησης, σεβασμού», είπε η παρουσιάστρια και συνέχισε στον ίδιο τόνο:

«Εύχομαι σε όλους εκείνους που μένουν μέσα να ζήσουν έντονες στιγμές, να τους αγαπάνε, να τους ξεχωρίζουν και κάπου στην καρδιά τους να τους έχουν φυλαγμένους. Όλα ήταν έντονα, όλα ήταν δυνατά. Δηλαδή τι να σας πω; Για μένα κλείνει ένας κύκλος. Αν ποτέ αυτό έχει μια συνέχεια, δεν το έχω σκεφτεί. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που θέλω να πάω λίγο χωρίς πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ελεύθερος. 30 χρόνια ζω μαζί σας. Και να ξαναέρθω δε θα είναι το ίδιο. Γιατί εγώ δε θα είμαι ίδια. Δε θα είμαι ποτέ η ίδια. Δε θα είσαστε ούτε εσείς. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως οι κύκλοι δεν ξανα-ανοίγουν χωρίς να θυμίζουν κάτι. Αν κάτι έχω να πω είναι αυτό. Να τα δίνετε όλα με την ψυχή σας»

Τώρα, αν αυτό ήταν ένα οριστικό τέλος σε μια τεράστια πορεία ή αν ήταν ένα κλείσιμο του ματιού στο μέλλον, μόνο ο χρόνος θα μπορέσει να το πει…