Emily in Paris: Ο δημιουργός της επιτυχημένης σειράς προσπαθεί να διαχειριστεί τη γκρίνια των Γάλλων

Δεν τους περνάει με τίποτα! Οι Γάλλοι είναι τσαντισμένοι και οι δημιουργοί της σειράς προσπαθούν να τους.... ηρεμήσουν

Μετά την απίστευτη γκρίνια που έχει ξεσπάσει για τα κλισέ και το πώς παρουσιάζονται οι Παριζιάνοι στο Emili in Paris, μία από τις πλέον επιτυχημένες σειρές του Netflix, ο δημιουργός της Darren Star έκανε μια απόπειρα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Cannesséries να εξηγήσει την οπτική του γωνία και γιατί επέλεξε να παρουσιάσει τη ζωή στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως απεικονίζεται στο σίριαλ. 

«Ήθελα πραγματικά να κάνω γυρίσματα στο Παρίσι για να είναι αυθεντικά. Ήθελα να προσφέρω στους τηλεθεατές μια μοναδική εμπειρία. Πάντα ήθελα να μείνω σε αυτή τη χώρα και με αφορμή τη σειρά μπόρεσα να το ζήσω. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να συνεχίσω να το κάνω με τον 2ο κύκλο», δήλωσε ο Star σε ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του και, ναι, αυτό ήταν κακό αφού δεν μπόρεσε να απαντήσει ούτε σε ζόρικες ερωτήσεις ούτε σε αρνητικές κριτικές.

Ή αφήνει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα οι πρωταγωνιστές της σειράς του, όπως, ας πούμε, ο «Γκαμπριέλ», (ο σεφ που αγαπά κρυφά η πρωταγωνίστρια) και τον οποίο ενσαρκώνει ο γάλλος ηθοποιός Lucas Bravo. Αυτός κι αν έχει προσπαθήσει να υπερασπιστεί τις καλές προθέσεις της σειράς. 

«Αυτό που κάναμε εκπροσωπεί μόνο μια όψη του Παρισιού», δήλωσε σε μία από τις πολλές συνεντεύξεις του το τελευταίο διάστημα, αυτή τη φορά στο Cosmopolitan: «Παρ’ όλα αυτά , οι Γάλλοι που διαμαρτύρονται για τα κλισέ της σειράς, έχουν δίκιο. Εμείς, από την άλλη, εκπροσωπούμε μια μοναδική όψη του Παρισιού. Το Παρίσι είναι μια από τις πιο πολυπρόσωπες πόλεις στον κόσμο. Έχουμε πολλούς τρόπους σκέψης και διαφορετικές εθνικότητες ανθρώπων. Ο οποιοσδήποτε  αποφασίσει να διηγηθεί μια ιστορία για το Παρίσι θα πρέπει να επιλέξει τη δική του οπτική γωνία», επιχείρησε να δικαιολογήσει την τσαντίλα των Γάλλων ο νεαρός ηθοποιός.

Ο ίδιος τόνισε ότι στις ΗΠΑ η επιτυχία της σειράς είναι τόσο μεγάλη, ακριβώς επειδή η πανδημία έχει βάλει τεράστιο φρένο στα ταξίδια και στην επιθυμία των ανθρώπων να γνωρίζουν καινούρια μέρη, μακριά από τις δικές τους καθημερινότητες, αλλά και την κουλτούρα που διέπει την Αμερική.

«Η πραγματικότητα είναι τόσο δύσκολη αυτό το διάστημα που οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν. Δέχομαι δύο τύπους μηνυμάτων, μετά τη σειρά: το πρώτο από ανθρώπους που επισκέφθηκαν το Παρίσι και είναι λυπημένοι γιατί θέλουν οπωσδήποτε να ξαναπάνε και το δεύτερο από ανθρώπους που δεν το έχουν ακόμη επισκεφθεί και θέλουν οπωσδήποτε να το κάνουν», κατέληξε ο Bravo.

Βέβαια, τόσο ο ίδιος όσο και η παραγωγή του σίριαλ, με τρόπο ξεχνούν ότι οι Γάλλοι είναι απίστευτα εκνευρισμένοι, επειδή η σειρά τους παρουσιάζει μονόχνωτους, εχθρικούς με τις άλλες κουλτούρες πέρα από τη δική τους, μανιώδεις καπνιστές, κομμάτι εθνικιστές και βαθιά αγενείς. Και ναι, αυτά, είναι μερικά στοιχεία για οποία αξίζει κανείς να θυμώσει, αν κοιτά πέρα από το χαριτωμένο της μυθοπλασίας…

 

leave a reply

Your Review