Εσύ καθαρίζεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Τα πινέλα  είναι ο απόλυτος σύμμαχος στην beauty καθημερινότητά μας, συχνά όμως τα παραμελούμε με αποτέλεσμα να φθείρονται αρκετά γρήγορα και να μας δημιουργούν προβλήματα όπως σπυράκια και ακμή.

Πώς λοιπόν θα τα φροντίσεις ώστε και να σου κρατήσουν περισσότερο και να μη μεταφέρουν μικρόβια στο δέρμα σου;

1.   Μία φορά την εβδομάδα μάζευε όλα τα πινέλα που χρησιμοποιείτς για το μακιγιάζ σου και άφηνέ τα να μουλιάσουν σε ένα μπολ με χλιαρό νερό. Δε χρειάζεται να είναι καυτό γιατί ενδέχεται να επηρεάσει την ποιότητά τους.

2.  Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό (μια τέλεια λύση είναι τα παιδικά σαμπουάν καθώς δεν περιέχουν χημικά και δεν θα κάνουν τις τρίχες από τα πινέλα σου άγριες). Δημιούργησε λίγο αφρό με το νερό και το σαμπουάν και τρίψε απαλά κάθε πινέλο μέχρι να εξαφανιστεί κάθε ίχνος από make up, σκιές και πούδρες.

3.  Το σημαντικό κομμάτι τώρα: όταν τα αφήσεις να στεγνώσουν, μην κάνεις το λάθος να τα τοποθετήσεις κάθετα σε κάποιο βαζάκι, καθώς έτσι η υγρασία θα μεταφερθεί από τις τρίχες των πινέλων προς το εσωτερικό τους με αποτέλεσμα να φθαρεί η κόλλα και να αρχίσουν να φθείρονται και να μαδάνε, κάτι αρκετά εκνευριστικό και καθόλου οικονομικό για το budget σου.

4.  Άφησέ τα οριζόντια σε μια καθαρή πετσέτα μέχρι να στεγνώσουν εντελώς και μην ξεχνάς να τα φυλάς σε μέρος όπου δεν σκονίζονται, για να είναι πάντα καθαρά πριν έρθουν σε επαφή με το δέρμα σου.

leave a reply

Your Review