Γιάννης Στάνκογλου: “Δεν είναι μόνο ο Λιγνάδης, ξέραμε φήμες”

O Γιάννης Στάνκογλου βρέθηκε καλεσμένος στη “Σούπερ Μπάλα” του MEGA και σχολίασε το κύμα αποκαλύψεων για τον κόσμο του θεάματος.

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει σχετικά με το αν και κατά πόσον οι ηθοποιοί γνώριζαν για αυτές τις βίαιες συμπεριφορές που καταγγέλονται το τελευταίο διάστημα. Ο Γιάννης Στάνκογλου σχολίασε πως “Ξέραμε φήμες. Βλέπουμε ότι σιγά σιγά βγαίνουν κι άλλα πράγματα, δεν είναι μόνο ο Λιγνάδης. Έχει γίνει ένα focus στον δικό μου χώρο. Θέλω να έρθει η δικαιοσύνη και η κάθαρση και σιγά σιγά να φύγει από τον δικό μου χώρο, να γίνει κι αλλού, όχι σώνει και καλά με το να φαίνονται δημοσίως και να γίνει χαμός. Αλλά ο κόσμος να καταλάβει πως ο ηθοποιός δεν είναι αυτό που απαξιωτικά λέγανε το ’30. Είναι λειτούργημα η υποκριτική τέχνη και πάρα πολύ σημαντικό”.

Ο γνωστός ηθοποιός που έχει ξεκάθαρα πάρει θέση υπέρ των θυμάτων, σημείωσε πως αυτά συμβαίνουν σε όλους τους χώρους. Επειδή έχουν συμβεί και όλα αυτά στο θέατρο, πρέπει να συγκεντρωθεί ξανά ο κόσμος στο θέατρο. Τουλάχιστον ο κόσμος που βλέπει θέατρο και που έβλεπε, να το κρατήσουμε. Έχουμε γίνει καθρέφτης της κοινωνίας αυτή τη στιγμή. Εγώ θεωρώ πως δεν ισχύουν όλα αυτά μόνο στον δικό μου χώρο. Ισχύουν σε όλους τους χώρους και πιστεύω κάποια στιγμή θα βγουν… Το θέμα δεν είναι να υπάρχει φόβος ο κακός – είναι δύσκολο να βάζεις σε δικλείδες τους ανθρώπους. Το θέμα είναι να υπάρχει φόβος στο πώς συμπεριφέρεσαι εσύ στον άλλο, όχι πως σου συμπεριφέρονται” κατέληξε.