Γιατί αξίζει να πας και φέτος τις γιορτές στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό σε περιμένει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τέσσερις νέες φωτεινές εγκαταστάσεις που εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους.

SNFCC

Το ΚΠΙΣΝ έχει βρει τον τρόπο να γίνεται ελκυστικό κάθε εποχή του χρόνου, διοργανώνοντας εκδηλώσεις που σε κάνουν να θες να βρεθείς εκεί με κάθε ευκαιρία, για να χαλαρώσει αλλά και να ψυχαγωγηθείς – και μάλιστα χωρίς κόστος. Όπως κάθε Χριστούγεννα, χιλιάδες φωτάκια στολίζουν για μια ακόμη χρονιά τα πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού και πανύψηλα στολισμένα έλατα δεσπόζουν στην Αγορά.

SNFCC

Φέτος, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τέσσερις νέες φωτεινές εγκαταστάσεις κορυφαίων δημιουργών του είδους, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δημιουργούν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μια ονειρική ατμόσφαιρα φωτός και ήχου.

Για το «The Pool», η Αμερικανή Jen Lewin εμπνεύστηκε από τις χιλιάδες φωτεινές λιμνούλες που άφηνε πίσω της η άμπωτη σε μια ακτή της Αυστραλίας, κάτω από το φως του φεγγαριού, και έφτιαξε έναν μεγάλο φωτεινό κύκλο αποτελούμενο από δεκάδες μικρές «πηγές» φωτός και χρωμάτων που αντιδρούν παιχνιδιάρικα με τη διέλευση των επισκεπτών και τους παρακινούν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους.

Στην εγκατάσταση «Large Pendulum Wave», του Ολλανδού Ivo Schoofs, 15 φωτεινές σφαίρες αιωρούνται παράλληλα από μια κατασκευή ύψους 12 μέτρων. Οι σφαίρες αφήνονται ταυτόχρονα να κινηθούν ελεύθερες και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα συναρπαστικό χορευτικό θέαμα, που ταλαντεύεται ανάμεσα στην αρμονία και το χάος, με μόνη του κινητήρια δύναμη αυτήν της βαρύτητας!

Στο «Wave-Field» των Lateral Office/CS Design και Mitchell Akiyama, από τον Καναδά, φωτεινές μουσικές τραμπάλες, καθεμιά με το δικό της μουσικό λεξιλόγιο και τη δική της «ιδιοσυγκρασία», περιμένουν να παίξεις μαζί τους σε μία αισθητηριακή παιδική χαρά βγαλμένη από το μέλλον.

Στο «Infinite Support», των Ολλανδών Light Form, δυο μεγάλες φωτεινές «φωλιές» σταγονοειδούς σχήματος, που στηρίζονται η μία πάνω στην άλλη, καλούν τον επισκέπτη να κρυφτεί μέσα τους και να αλληλεπιδράσει με τους πολλαπλούς καθρέφτες γύρω του, απολαμβάνοντας τη σπάνια αίσθηση του βάθους.

Από τον Πευκώνα και τον Μεσογειακό Κήπο μέχρι το Ξέφωτο και τον Λαβύρινθο, το ούτως ή άλλως πανέμορφο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποκτά έναν αλλιώτικο χαρακτήρα και μας καλεί σε διαδραστικά παιχνίδια που εξερευνούν τα όρια μεταξύ φωτός και ήχου, φυσικής και ομορφιάς, επιστήμης και τέχνης.

Οι φωτεινές εγκαταστάσεις θα λειτουργούν καθημερινά μέχρι τις 06/01/20, από τις 5 το απόγευμα έως το κλείσιμο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.