Γιατί η Apple διαγράφει τις φωτογραφίες μας αυτόν τον μήνα;

Και δυο- τρία βήματα για να τις σώσουμε, μετά την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας.

Η Apple πρόσφατα αποκάλυψε την απόφασή της να διακόψει οριστικά το άλμπουμ “My Photo Stream”, μάλιστα από αυτόν τον μήνα. Μέσα στο κατακαλόκαιρο, τις διακοπές και τις δεκάδες φωτογραφίες με τις οποίες φορτώνουμε το κινητό μας. Η λειτουργία, η οποία αποθηκεύει αυτόματα φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τις τελευταίες τριάντα ημέρες, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη. Πριν καταστροφολογήσουμε, υπάρχουν λύσεις. Η πιο ασφαλής, φυσικά με το αζημίωτο.

Οι μεταφορτώσεις νέων φωτογραφιών στο My Photo Stream από τις συσκευές μας έχουν ήδη σταματήσει  από τις 26 Ιουνίου 2023. Τυχόν φωτογραφίες που έχουν μεταφορτωθεί στην υπηρεσία πριν από αυτήν την ημερομηνία, θα παραμείνουν στο iCloud για 30 ημέρες από την ημερομηνία μεταφόρτωσης και θα είναι διαθέσιμες σε οποιαδήποτε από τις συσκευές μας έχουμε ενεργοποιημένη τη “Ροή φωτογραφιών μου”.

Όμως σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας «έως τις 26 Ιουλίου 2023, δεν θα υπάρχουν φωτογραφίες στη “Ροή φωτογραφιών μου” και η υπηρεσία θα τερματιστεί».

Για να διατηρήσουμε τις φωτογραφίες μας ασφαλείς, ορίστε μερικά βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε:

  • Μεταβαίνουμε στο άλμπουμ “My Photo Stream: στο άλμπουμ της φωτογραφικής μας μηχανής και αποθηκεύουμε τις φωτογραφίες μας στη συσκευή μας ή στο iCloud. Σύμφωνα με την Apple, οι φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στο “My Photo Stream” βρίσκονται ήδη σε τουλάχιστον μία από τις συσκευές του κάθε χρήστη. Επομένως, εάν ο χρήστης έχει μια συσκευή που περιέχει τις αρχικές φωτογραφίες, δεν θα αντιμετωπίσει καμία απώλεια φωτογραφιών κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης.
  • Αν μια συγκεκριμένη φωτογραφία δεν βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη βιβλιοθήκη μας στο iPhone, το iPad ή το Mac μας, την αποθηκεύουμε στη βιβλιοθήκη της συγκεκριμένης συσκευής.
  • Εναλλακτικά, μπορούμε να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών μας μέσω της εφαρμογής Amazon Photos ή του λογαριασμού μας Google.
  • Για όσους χρησιμοποιούν ήδη το iCloud, δεν απαιτείται περαιτέρω ενέργεια.

Αποχαιρετώντας το “My Photo Stream”, η Apple τόνισε ότι το iCloud αντιπροσωπεύει τη βέλτιστη λύση για την ασφαλή αποθήκευση και ενοποίηση όλων των φωτογραφιών και των βίντεο σε περισσότερες από μία συσκευές.