Γρηγόρης Πετράκος: Τι λέει μετά την εισαγγελική έρευνα περί fake news για τον κορονοϊό

Ο τραγουδιστής αναδιπλώνεται μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί από τις τοποθετήσεις του εν μέσω πανδημίας

Ως γνωστόν η Eισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διέταξε έρευνα με αντικείμενο δημοσιεύματα εφημερίδων και βίντεο στο Διαδίκτυο με fake news για τον κορονοϊό.

Βάσει του ρεπορτάζ, ο εισαγγελικός λειτουργός που θα αναλάβει την έρευνα, αναμένεται να  διερευνήσει εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως η διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και η διέγερση σε ανυπακοή. Ας σημειωθεί ότι μία από τις περιπτώσεις που ξεσήκωσε πολλές συζητήσεις ήταν η τοποθέτηση μέσω βίντεο του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου και των όσων υποστήριζε για την ύπαρξη του κορονοϊού. 

Το πρωί η εκπομπή «Ευτυχείτε» του OPEN φρόντισε να επικοινωνήσει με τον τραγουδιστή, ο οποίος πριν από περίπου δύο εβδομάδες είδε να “κόβετα锨και η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ. Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν νομίζει ότι αυτή η έρευνα αφορά δικές του τοποθετήσεις.

«Kαι εγώ από δημοσιεύματα το πληροφορήθηκα. Δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι, είναι απλά ένα δημοσίευμα. Είναι αυτό που έχω διαβάσει άλλες τρεις τέσσερις φορές από τον Απρίλιο. Κάθε φορά που η κοινή γνώμη εξεγείρεται ενάντια σε πράγματα, να βγαίνουν δημοσιεύματα ότι ο Εισαγγελέας θα κινηθεί τάχα μου ενάντια σε όσους λένε. Αυτά είναι πράγματα ανήκουστα, ούτε στη δικτατορία δεν συμβαίνουν αυτά και δεν θα συμβούν και τώρα είμαι σίγουρος”, είπε μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής και συνέχισε:

“Η μόνη νομική πλευρά που ευσταθεί είναι να κατηγορηθεί κάποιος για δημόσια προτροπή σε ανυπακοή ενάντια στους νόμους. Εγώ αυτό ουδέποτε το έχω κάνει, πάντα σέβομαι τους νόμους. Κάποια πράγματα που είπα διαστρεβλώθηκαν. Ας πούμε το ότι δεν φοράω μάσκα, ενώ το είπα σε κανάλι και κόπηκε η μισή μου φράση. Δεν φοράω μάσκα γιατί δεν βγαίνω έξω. Δεν πηγαίνω σε μαγαζιά χωρίς μάσκα το έχω πει και δημόσια.

Άρα εγώ δεν ουδέποτε προέτρεπα σε ανυπακοή κανέναν. Ούτε στα post μου έχω γράψει ποτέ για μάσκες, εμβόλια. Ούτε είπα σε κόσμο να κάνει ή να μην κάνει κάτι. Εγώ το μόνο που έκανα είναι να αναδημοσιεύω επίσημα στοιχεία που έβρισκα σε επίσημους φορείς και να τα βάζω σε μία σειρά. Δεν είπα τίποτα από το μυαλό μου.

Οπότε δεν με αφορά. Ακόμα και σε περιπτώσεις που θα προέτρεπαν σε ανυπακοή, ποιος είναι αυτός που έχει τόση δύναμη να προτρέψει τον κόσμο. Τι είναι ο κόσμος νήπια; Αυτό δεν αφορά εμένα γιατί εγώ από συνείδηση δεν το έχω κάνει ποτέ. Ποτέ δεν θα ήθελα να πείσω κάποιον για τα επιχειρήματά μου, εγώ απλά εκθέτω τα επιχειρήματά μου τώρα αν κάποια από αυτά τα συμπεράσματα που βγάζω εγώ δεν είναι απολύτως σωστά δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο και ούτε είπα σε κανέναν να με ακολουθήσει».

leave a reply

Your Review