Η έκθεση «Trilogy of Passion» έρχεται στην γκαλερί Collect Society στο Κολωνάκι

Τρεις διαφορετικοί καλλιτέχνες με διαφορετικές καλλιτεχνικές καταβολές αλλά με την ίδια ζέση και αγάπη για την Τέχνη συναντιούνται αυτό το φθινόπωρο στην γκαλερί Collect Society.

Τρεις διαφορετικοί καλλιτέχνες με διαφορετικές καλλιτεχνικές καταβολές αλλά με την ίδια ζέση και αγάπη για την Τέχνη συναντιούνται αυτό το φθινόπωρο στην γκαλερί Collect Society στο Κολωνάκι. Στην έκθεση «Trilogy of Passion», η οποία θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Reka Nyari, Θόδωρος Μπρουσκομάτης και Γιάννης Γκίζης. Παρουσιάζοντας χαρακτηριστικά έργα από τις δουλειές τους, οι τρεις καλλιτέχνες δημιουργούν έναν ενδιαφέρονταδιάλογο τέχνης με κοινό άξονα το πάθος. Διάρκεια: 1-30 Οκτωβρίου 2022

Η Reka Nyari έχει πάθος με τη γυναίκα και μέσα από τα έργα της εξιστορεί διάφορες ιστορίες. Εξερευνά και ανατρέπει τις παραδοσιακές ιδέες για την ομορφιά, το φύλο και τα πάθη, αναδιαμορφώνοντας την αισθητική της σεξουαλικότητας μέσα από μια γυναικεία ματιά. Το «Ink Stories» της συνεχίζει αυτό το έργο μέσα από μια σειρά από μυτερές, μερικές φορές ερωτικές και πάντα συναρπαστικές εικόνες γυναικών με τατουάζ και των ιστοριών που λένε με το σώμα τους.

Ο Θόδωρος Μπρουσκομάτης, ο οποίος από το 2016 ανήκει στο μόνιμο δυναμικό της Enter Art Foundation στο Βερολίνο, έχει πάθος με την αναγέννηση και τον Johannes Vermeer, η έμπνευση από τον οποίο καταδεικνύεται στα έργα του.«Στη σημερινή φάση της δουλειάς μου, εξακολουθώ να παίρνω ερεθίσματα από κλασικούς πίνακες ζωγραφικής, κυρίως της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, κρατώντας τα περιγράμματα της σύνθεσης και αντικαθιστώντας τη φόρμα με patterns που είτε βρίσκω έτοιμα είτε τα δημιουργώ ο ίδιος», αναφέρει.

Ο Γιάννης Γκίζης έχει πάθος τόσο με την έκφραση φυσικών τοπίων όσο και ένα θυμό με την ανθρώπινη παρέμβαση σε αυτά στοιχεία, που θα δει κανείς με μία πρώτη ματιά στα έργα του. Στην έκθεση παρουσιάζει έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων, λάδια σε μουσαμά που έχουν ζωγραφιστεί με την τεχνική του Il Pasto και παράλληλα διατηρούν τα ίχνη της βίαιης απομάκρυνσης του χρώματος με τις χαράξεις από τις σπάτουλες να αποτελούν δομικό στοιχείο της σύνθεσης.

COLLECTSOCIETY | Διεύθυνση: Χάρητος 29, Κολωνάκι 106 75 | Στοιχεία επικοινωνίας: +30 6951595277, info@collectsociety.com