Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Πίσω από τις θημωνιές», από την Tanweer.

Στον ιστορικό κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 η πρεμιέρα της ελληνικής ταινίας «Πίσω από τις θημωνιές», από την Tanweer και την Argonauts Productions, παρουσία όλων των συντελεστών και του cast της ταινίας.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί: Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου και ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,σκηνοθέτες, ηθοποιοί και άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού και της τέχνης παρευρέθηκαν στην κινηματογραφική προβολή και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πολυεπίπεδη αφήγηση που θίγει καίρια κοινωνικά ζητήματα. Λίγο πριν την έναρξη της προβολής, η σκηνοθέτης Ασημίνα Προέδρου καλωσόρισε θερμά τουςκαλεσμένους και ευχαρίστησετους ηθοποιούς, τους συντελεστές, καιόσους συνέβαλαν στην πραγμάτωση της ταινίας.

 

Μαρία Καβουκίδου, Νίκος Καβουκίδης, Ασημίνα Προέδρου
Νίκος Καβουκίδης, Μανούσος Μανουσάκης, Ασημίνα Προέδρου
Ιωάννα Μπολομύτη, Ασημίνα Προέδρου
Ηλίας Βαλάσης, Ασημίνα Προέδρου
Ρούλα Ρέβη, Ασημίνα Προέδρου, Κωστής Μαραβέγιας, Τόνια Σωτηροπούλου
Ερατώ Τσεμπεροπούλου, Γιώργος Τσεμπερόπουλος
Λένα Παπαληγούρα, Θανάσης Νεοφώτιστος

Ένα τραγικό γεγονός στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας φέρνει μια τριμελή ελληνική οικογένεια μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του. Η νέα ταινία της Ασημίνας Προέδρου «Πίσω από τις θημωνιές» έκανε πρεμιέρα στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και βρίσκεται ήδη στις αίθουσες με πρωταγωνιστές τους Στάθη Σταμουλακάτο και Λένα Όυζουνίδου.

Η ιστορία διαδραματίζεται το 2015, σε ένα μικρό ελληνικό χωριό κοντά στη λίμνη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, όπου συγκεντρώνεται ένα τεράστιο κύμα προσφύγων με στόχο να διαφύγουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Ένα συγκινητικό φιλμ που θυμίζει ότι ο ελληνικός κινηματογράφος είναι ακόμη εδώ.

Η ταινία «Πίσω από τις θημωνιές» θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, από την Tanweer.