Η νέα συλλογή Mugler H&M έρχεται

Η μεγάλη συνεργασία με τον σχεδιαστή λανσάρεται τον Μάϊο 2023

Η H&M ανακοινώνει υπερήφανα την επόμενη designer συνεργασία της – μια συνεργασία ορόσημο με τον οίκο Mugler. Ο οίκος Mugler προσέφερε πάντα μια ανοιχτή πρόσκληση σε μια ευρεία γκάμα χαρακτήρων και τύπων ομορφιάς και τώρα, με αυτή τη συνεργασία, διευρύνεται ακόμα περισσότερο. Η συλλογή, με την υπογραφή του δημιουργικού διευθυντή του Mugler, Casey Cadwallader, περιλαμβάνει γυναικεία και ανδρικά ενδύματα, καθώς και αξεσουάρ, ενώ θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένα καταστήματα και στο hm.com στις 11 Μαΐου 2023.

Ο οίκος Mugler ήταν πάντα πρωτοπόρος, και αντισυμβατικός: ένας υπέρμαχος της ελευθερίας της έκφρασης, της αίγλης και του τολμηρού ακαταμάχητου στυλ. Ιδρύθηκε από τον Γάλλο σχεδιαστή Manfred Thierry Mugler το 1973, ο Mugler προκαταλαμβάνει τα θέματα της θετικότητας του σώματος, της ρευστότητας του φύλου, της μεταμόρφωσης και της αυτοπεποίθησης που κυριαρχούν στη μόδα τώρα. Ο Αμερικανός σχεδιαστής Casey Cadwallader εντάχθηκε στον οίκο το 2018 και ανανέωσε την εμφάνιση και την κληρονομιά του οίκου, δημιουργώντας μια εκπληκτική σειρά από άμεσα αναγνωρίσιμα ρούχα.

Οι συζητήσεις για αυτή τη συνεργασία ξεκίνησαν πριν από την απώλεια του Manfred Thierry Mugler, τον Ιανουάριο του 2022. Η συλλογή ενώνει την ιστορία του οίκου με το παρόν και το μέλλον του, προσφέροντας διάφορα κλασικά &signature Mugler κομμάτια. Η συλλογή είναι μια δυναμική προβολή του κόσμου του Mugler σήμερα, και των συναρπαστικών τρόπων με τους οποίους ο Cadwallader έχει ανανεώσει τον οίκο σε πιο φρέσκο και σχετικό με τη νέα γενιά.

«Είμαστε περήφανοι που γιορτάζουμε την κληρονομιά του Manfred Thierry Mugler με αυτή τη συλλογή. Είχαμε όλοι την τιμή να γνωρίσουμε τον Manfred και είναι πολύ ιδιαίτερο που συμμετείχε στα αρχικά στάδια μαζί με τον Casey και τον οίκο Mugler. Ο Casey έχει κάνει μια τόσο απίστευτη δουλειά αποτίνοντας φόρο τιμής στην ιστορία και στο αρχείο του οίκου, ενώ έκανε τη συλλογή εντελώς σύγχρονη. Στη θητεία του, ο οίκος Mugler έχει γίνει ένας από τους πιο καινοτόμους και συναρπαστικούς οίκους στο σύγχρονο τοπίο της μόδας», Ann-SofieJohansson, Creative Advisor στην H&M.

«Είναι πραγματικά τιμή μου να συνεργάζομαι με την H&M. Η συλλογή είναι μια γιορτή για όλα όσα καθορίζουν τον Mugler ως οίκο και κάθε κομμάτι είναι αυθεντικό Mugler, από τα κορμάκια, που φέρουν την υπογραφή μας, μέχρι το sharp tailoring και τα ιδιαίτερα τζιν. Είναι μια βιτρίνα των ειδώλων μας», Casey Cadwallader, Creative Director στον οίκο Mugler.

Η σιλουέτα της συλλογής φέρει την αναγνωρίσιμη εφαρμογή Mugler του σήμερα. Δυνατοί, μεγάλοι ώμοι, στενή εφαρμογή στη μέση, ωδή στις καμπύλες και τις γραμμές του σώματος, φόρος τιμής στην αυτοπεποίθηση. Παράλληλα, για να υπογραμμίσουμε το όραμα του ιδρυτή του οίκου, μαζί με τα σύγχρονα σχέδια, είναι μια σειρά από πολύ ιδιαίτερα, περιορισμένης έκδοσης ριμέικ αρχείων, που επιλέχθηκαν από τον Cadwallader με τη σύγχρονη απήχηση και τη μαρτυρία τους για τον κεντρικό ρόλο του Mugler στα χρόνια της δόξας της πασαρέλας των 80s και 90s. Κάθε κομμάτι της συλλογής είναι μια στιγμή της ιστορίας της μόδας – μια ευκαιρία για μια παγκόσμια κοινότητα θαυμαστών να αποκτήσει ένα κομμάτι της κληρονομιάς της μάρκας. H συλλογή περιλαμβάνει τόσο ανδρικά όσο και γυναικεία ενδύματα και, το ρευστό, μεταμορφωτικό, cross-gender styling που πάντα υποστήριζε το ήθος του Mugler ως κεντρικό.

 

Περικλείοντας το πνεύμα της συλλογής και για να γιορτάσουμε τη μακρά σχέση του Mugler με τη μουσική, τις ερμηνείες, τη θεατρικότητα και την υποκουλτούρα, ο οίκος Mugler και η H&M είναι περήφανοι που κυκλοφορούν ένα μουσικό βίντεο, με πρωταγωνιστές μια ομάδα ανερχόμενων αστέρων – Amaarae, Shygirl, Eartheater και Arca. Μαζί, ηχογράφησαν τη δική τους εκδοχή για τη χορευτική επιτυχία των Stardust το 1998 «Music Sounds Better With You», ειδικά για τον εορτασμό της συλλογής. Η επιλογή του τραγουδιού υποδηλώνει την αίσθηση της κοινότητας που καθορίζει το όραμα του Cadwallader για τον Mugler σήμερα.

 

leave a reply

Your Review