Η νέα συλλογή της MCM για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022 “REBUILD-REMAKE-REFORM”

Για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνα 2022, ο πολυτελής γερμανικός οίκος MCM ορίζει τη ζωή μέσω της κίνησης. Εμπνευσμένη από την ίδια την ουσία της δράσης και της ζωτικότητας, η MCM εισάγει μια σημαντική αλλαγή από τη συνήθη εποχιακή δομή: Αντί να κυκλοφορήσει  μια ενιαία στατική συλλογή, αυτή τη σεζόν παραμένει σε συνεχή κίνηση, με τη συλλογή να κατανέμεται σε δύο διαφορετικές κάψουλες.

Αυτή η ραγδαία εφευρετική μεταμόρφωση αποτελεί την επιτομή της συνεχούς εξέλιξης του Haus. Ωστόσο, αποτελεί επίσης μια δυναμική απάντηση σε έναν κόσμο που αλλάζει αδιάκοπα, ο οποίος τροφοδοτείται από τη νεολαία, την κίνηση και τη βιωσιμότητα. Καθώς δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή χωρίς εξέγερση, μια κατάρρευση των παλαιών προτύπων και δομών για να ανοίξει ο δρόμος για το νέο με τις τρεις κάψουλες να αποτυπώνουν το πνεύμα της νεανικής εξέγερσης και της καινοτομίας.

“Αυτή τη σεζόν συνεχίζουμε να παίζουμε με την κατασκευή και την αποδόμηση για να δημιουργήσουμε μια γραμμή που συνδυάζει την κλασική ένδυση με αθλητικά στοιχεία. Υπάρχει πολλή δυναμική σε αυτή την αντιπαράθεση – κάτι που θα εξελίξουμε και θα επεκτείνουμε για να δημιουργήσουμε ένα νέο luxurystatement”- αναφέρει ο Dirk Schönberger, Gobal Brand Officer MCM Worldwide.

Το AW22 ξεκινά με την απεριόριστη ελευθερία των καλοκαιρινών μηνών. Το SUMMER SPORT CAPSULE αντλεί τις επιρροές του από ένα ευρύ φάσμα υποκουλτούρων και στυλ, όπως η μουσική και το skateboarding, που ενσαρκώνονται από σορτς, πουκάμισα και T-shirts με έντονα χρώματα και ζωντανά λογότυπα – συμπεριλαμβανομένης της εντυπωσιακής εισαγωγής του πολύχρωμου μονογράμματος Cubic camouflage. Μια φρέσκια εκδοχή ενός μοναδικού σχεδίου, το Cubic camouflage συνδυάζει την αισθητική της τέχνης του δρόμου με μια εκλεπτυσμένη αστική αρχιτεκτονική δομή.

Αυτή η ζωηρή και ποικίλη επιλογή συνδέεται με ένα denim μοτίβο, συνδυάζοντας τα ready-to-wear της καλοκαιρινής κάψουλας με τα all time classics ρούχα αλλά και τη σειρά αξεσουάρ με μια μπλε παλέτα από βαμβακερό ύφασμα. Αυτή η πρώτη σειρά της AW22 εισάγει επίσης το νεότερο μέλος του ζωολογικού κήπου της MCM: Το αξιολάτρευτο M Pup, ένα αξιαγάπητο γαλλικό μπουλντόγκ που εμφανίζεται σε ready-to-wear, πουλόβερ και δερμάτινα αξεσουάρ και στις τρεις κάψουλες.

Η δεύτερη capsule collection για τη νέα σεζόν προλαβαίνει τους δροσερούς ανέμους του φθινοπώρου. Το NEW FORMAL CAPSULE εμπνέεται από την πόλη καταγωγής της MCM, όπου το  ρεύμα Haus ξεκίνησε, έχοντας ως επίκεντρο τα ταξίδια και την κινητικότητα. Επιλέγοντας από μια παλέτα χρωμάτων που κυριαρχεί το μαύρο και το βαθύ πράσινο, η συλλογή συνδυάζει μαλακά πλεκτά από μαλλί και μοχέρ με κομψό δέρμα και μοντέρνα κοψίματα που σχηματίζουν δυνατές γραμμές. Σε αυτή τη συλλογή υπάρχει μια εντελώς διαφορετική μορφή κίνησης, η οποία βασίζεται σε αξεσουάρ εμπνευσμένα από τους αγώνες motor sports, με color-blocked μπότες μαζί με σύγχρονα biker jackets.

“Πάντα με γοήτευε η συμπεριφορά και η αισθητική των motorsports, η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός. Και ως οίκος που προέρχεται από δερμάτινα είδη, υπάρχει μια φυσική ταύτιση εκεί. Έτσι, προσπαθήσαμε πραγματικά να εμπλουτίσουμε αυτή τη συλλογή με το πνεύμα ενός σύγχρονου τρόπου ζωής με μηχανές”.– συμπληρώνει ο Dirk Schönberger, Gobal BrandOfficer MCM Worldwide

Μεμονωμένα, κάθε μία από τις capsule collections της σεζόν AW22 της MCM, παρουσιάζει μια ζωντανή και αναζωογονητική ιστορία αναγέννησης και αναψυχής – αλλά όταν τοποθετούνται μαζί, σχηματίζουν ένα ουσιαστικό ταξίδι, που ορίζεται από μια απαράμιλλη κινητική ένταση, μια περιπλάνηση στον κόσμο που έρχεται. Καθώς το φρέσκο καμουφλάζ Cubic μεταμορφώνεται σε μαλακά πλεκτά και στη συνέχεια σε οικολογική ζεστασιά, η MCM προσφέρει μια πολύπλευρη, πολυφασική συλλογή που χρησιμεύει ως μια ισχυρή υπενθύμιση ότι η αλλαγή είναι πλεονέκτημα και η κίνηση είναι το παν.

leave a reply

Your Review