Η Τάνια Τσανακλίδου σε μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου υποδέχεται την Τάνια Τσανακλίδου, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια στη δισκογραφία και τα γιορτάζει στο Ηρώδειο με τη μουσική παράσταση «50 καλοκαίρια και χειμώνες»γιατί, όπως λέει η ίδια, «Πρέπει να γιορτάζουμε τα όμορφα πράγματα στη ζωή μας».

50 χρόνια γεμάτα τραγούδια

«Έχω ευλογηθεί 50 χρόνια να είμαι τραγουδίστρια» εξομολογείται η Τσανακλίδου και συμπληρώνει:

«Αυτό που θα δείτε φέτος είναι μια ανθολόγηση όλων των στιγμών της καριέρας μου. Θα τις συνδέσω με κάποιο τρόπο με όλα αυτά που συνέβαιναν εκείνο τον καιρό».

Στη μουσική παράσταση που έχει επιμεληθεί η ίδια, η ροή των τραγουδιών ακολουθεί τόσο την κοινωνικοπολιτική συνθήκη στην οποία γεννήθηκαν όσο και τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις της αγαπημένης ερμηνεύτριας στο πέρασμα των χρόνων. Έτσι, η χούντα, η Μεταπολίτευση, οι μπουάτ της Πλάκας, ο Ξυλούρης και ο Λεοντής συναντούν επί σκηνής το πέρασμα της Τσανακλίδου από το Θέατρο Τέχνης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, τον Γιάννη Σπανό και τον Μορμόλη, τον Τσάρλι Τσάπλιν, την ΕντίθΠιάφ, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Μιχάλη Δέλτα κ.ά.

«Τα τραγούδια», εξηγεί η Τσανακλίδου,«είναι καθρέφτης της κοινωνίας. Εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε οι δέκτες και ταυτόχρονα οι πομποί όλων όσων συμβαίνουν γύρω».

Οι συντελεστές της μουσικής παράστασης στο Ηρώδειο:

Καλλιτεχνική επιμέλεια Τάνια Τσανακλίδου

Καλεσμένοι Σταμάτης Κραουνάκης, Μιχάλης Δέλτα, Κώστας Θωμαΐδης

Διεύθυνση ορχήστρας, Ενορχηστρώσεις Νεοκλής Νεοφυτίδης

Μουσικοί Κώστας Νικολόπουλος κιθάρες, Νίκος Παπαϊωάννου τσέλο, Δημήτρης Τσεκούρας μπάσο, Νίκος Κατσίκης μπουζούκι, Φώτης Σιώτας βιολί, Βασίλης Παναγιωτόπουλος τρομπόνι, ακορντεόν, Γιώργος Δούσος φλάουτο, κλαρίνο, Γιάννης Αγγελόπουλος ντραμς, Δημήτρης Σίντος πλήκτρα, Νεοκλής Νεοφυτίδης πιάνο

Ηχοληψία Παναγιώτης Πετρονικολός, Μανόλης Ζαννίδης

Φωτισμοί Περικλής Μαθιέλλης

Autocue Αντρέας Κακουλάκης

Artwork Πέτρος Παράσχης

Οργάνωση παραγωγής Γιάννης Περίδης

Παραγωγή CelestialArts&EntertainmentProductions

Αγορά εισιτηρίων: aefestival.grmore.com

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ Πλατεία Συντάγματος (ThisisAthensinfopoint Δήμου Αθηναίων) Δε-Πα 10:00-18:00

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Δε-Πα 10:00-18:00 +30 2118008181

leave a reply

Your Review