Με 11 ταινίες και 39 υποψηφιότητες στην «κούρσα» των 95ων βραβείων Όσκαρ η COSMOTETV

Συνολικά 39 υποψηφιότητες διεκδικούν στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ 11 κορυφαίες κινηματογραφικές παραγωγές, που ανήκουν αποκλειστικά στο πρόγραμμα της COSMOTETV. Στην «κούρσα» για τα 95α βραβεία του κορυφαίου κινηματογραφικού θεσμού κυριαρχεί η ταινία «Τα Πάντα Όλα» (EverythingEverywhereAllAtOnce) διεκδικώντας 11 βραβεία. Με 7 υποψηφιότητες ακολουθεί η ταινία του πολυβραβευμένου Στίβεν Σπίλμπεργκ «TheFabelmans», ενώ με 6 υποψηφιότητες«κατεβαίνει» το sequel της ιστορικής ταινίας TopGun, «TopGun: Maverick». Οι ταινίες «Τα πάντα Όλα» και «TopGun: Maverick», έκαναν πρόσφατααποκλειστική τηλεοπτική πρεμιέρα στην COSMOTE TV και είναι ήδη διαθέσιμες για ondemandπροβολή.

Το Leslie
Everything-Everywhere-All-At-Once
Triangle of Sadness

Για 3 χρυσά αγαλματίδια είναι υποψήφιες οι ταινίες «Φάλαινα» (TheWhale), «Babylon» και η βραβευμένη στις Κάννες με τον Χρυσό Φοίνικα ελληνική συμπαραγωγή «Το Τρίγωνο Της Θλίψης» (TriangleofSadness). Από τις υπόλοιπες υποψήφιες ταινίες, που θα απολαύσουμε σε Α’ τηλεοπτική προβολή στα κινηματογραφικά κανάλια τηςCOSMOTETVτη σεζόν 2023-2024, είναι οι δραματικές «Close» (1 υποψηφιότητα), «ΕΟ» (1 υποψηφιότητα), «Aftersun» (1 υποψηφιότητα), «Αισθάνομαι Ζωντανός» (Living – 2 υποψηφιότητες) και «Όσα Φέρνει Η Ζωή» (Το Leslie-1 υποψηφιότητα).

Από τις παραπάνω ταινίες, στην κατηγορία καλύτερης ταινίας «φιγουράρουν» οι: «Τα Πάντα Όλα»(EverythingEverywhereAllAtOnce),«TheFabelmans», «Το Τρίγωνο Της Θλίψης» (TriangleofSadness)και«TopGun: Maverick».

Ποιοι θα καταφέρουν να «σηκώσουν» το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο στην 95η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ; Θα το μάθουμε την Κυριακή 12 Μαρτίου αποκλειστικά στην COSMOTETV.