Μπομπ Σφουγγαράκης: Και επίσημα μέλος της LGBTI+ κοινότητας, σύμφωνα με τη Nickelodeon

Το τηλεοπτικό δίκτυο σε μία γενναία κίνηση ενθάρρυνσης της διαφορετικότητας "αναγνώρισε" στο διάσημο καρτούν τη σεξουαλική του ταυτότητα

Χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια από τους πρώτους ψιθύρους για την σεξουαλική ταυτότητα του πιο ιδιαίτερου χαρακτήρα καρτούν της Nickelodeon, του Μπομπ Σφουγγαράκη.

Ανεπισήμως, ο Μπομπ εθεωρείτο μέλος της queer κοινότητας, όμως πριν από λίγες μέρες το τηλεοπτικό δίκτυο Nickelodeon τον συμπεριέλαβε σε ένα tweet αφιερωμένο στην εβδομάδα Pride, μαζί με ακόμη δύο ήρωες δημοφιλών show. Ο ένας ήταν ο Σγουόζ Σβαρτζ από το “Henry Danger” και η άλλη η Κόρα από το “Avatar: The Legend of Korra”.

 

Για την ιστορία, όλα ξεκίνησαν το 2005, όταν σ΄ένα βίντεο που πρόβαλε σκηνές από τον “Μπομπ Σφουγγαράκη”, αλλά κι από άλλα προγράμματα, ως μουσικό χαλί έπαιζε το “We are Family” των Sister Sledge και το κεντρικό μήνυμα του βίντεο ήταν η ενίσχυση της ανοχής των ανθρώπων στη διαφορετικότητα.

Τότε ήταν που είχαν προκύψει και οι πρώτες αντιδράσεις των ακραία συντηρητικών κύκλων των ΗΠΑ και ο “Μπομπ” έγινε σημαία εναντίον της ομοφοβίας. Τότε ακριβώς είχε ξεκινήσει και η μεγάλη, κάποτε αστεία, κάποτε σοβαρή κουβέντα για το αν το εν λόγω καρτούν ήταν γκέι και για το αν η ιστορία του μπορεί να υπονοεί την ιστορία ενός διαφορετικού παιδιού.

Μετά, οι συζητήσεις άρχισαν να “αγγίζουν” τη σχέση του Μπομπ με τον φίλο του τον Πάτρικ τον Αστερία, ασχέτως αν ο δημιουργός της σειράς, Στίβεν Χίλενμπεργκ υποστήριζε χρόνια πίσω ότι πρόκειται για ασέξουαλ χαρακτήρα. Άσχετα αν και τότε το ίδιο το τηλεοπτικό δίκτυο εξηγούσε -για να το ακούσουν οι ακραία συντηρητικοί κύκλοι- ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του Μπομπ δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει την πλοκή της σειράς.

Σημειώνεται, ότι μετά και την ανακοίνωση του καναλιού με το σχετικό tweet, για ώρες trendαρε το “Μπομπ Σφουγγαράκης γκέι” και κυρίως με θετικά -για την εξέλιξη- tweets.

Σε κάθε περίπτωση, κέρδος είναι το μήνυμα υπέρ της ανοχής στην διαφορετικότητα και μάλιστα από τόσο ευαίσθητες ηλικίες όπου η αποδοχή είναι προτεραιότητα…

leave a reply

Your Review