Ο Dior ανέβαλε επίδειξη μόδας στην Ιταλία

Ο οίκος Dior ανέβαλε επ’ αόριστον την επίδειξη της συλλογής cruise που είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει στην Ιταλία.

Οι οίκοι μόδας συνηθίζουν να παρουσιάζουν τις συλλογές cruise μακριά από τη βάση τους, για να βάζουν το κοινό τους σε πνεύμα ταξιδιού και να τιμούν μέρη του κόσμου που έχουν λειτουργήσει ως έμπνευση. Ο Dior είχε παρουσιάσει τη συλλογή Cruise 2020 στο Μαρακές, στο Μαρόκο. Φέτος, η ανάλογη επίδειξη θα γινόταν στην Πούλια της Ιταλίας, στις 9 Μαΐου. Δεν προκαλεί φυσικά έκπληξη το γεγονός ότι αναβάλλεται επ’ αόριστον, τη στιγμή που ο κόσμος και ειδικά η Ιταλία δίνουν πραγματική μάχη με την πανδημία του κορονοϊού.

«Ως προληπτικό μέτρο, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών και με στόχο να ενισχυθεί ο συντονισμός όσον αφορά διεθνείς ντιρεκτίβες, ο οίκος Dior αποφάσισε να αναβάλει την επίδειξη της συλλογής cruise ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων, των συνεργατών και των καλεσμένων», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, όπως αρμόζει στο πνεύμα των ημερών. «Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσοι επηρεάζονται από αυτή την πανδημία, σε ολόκληρο τον κόσμο». Προφανώς, ακόμα είναι νωρίς για να οριστεί νέα ημερομηνία, εφόσον η κατάσταση αλλάζει μέρα με τη μέρα.

Οι επιδείξεις μόδας ήταν από τα πρώτα «θύματα» του κορονοϊού, αφού οι διεθνείς εβδομάδες μόδας αναγκάζουν πολύ κόσμο να ταξιδέψει και ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού πολλαπλασιάζεται. Πριν ακόμη διαπιστωθεί ότι υπάρχει έξαρση στην Ευρώπη και αρχίσουν να ματαιώνονται τα σχετικά ταξίδια, ο Giorgio Armani είχε αποφασίσει η επίδειξή του στο Μιλάνο να γίνει χωρίς κοινό και να μεταδοθεί διαδικτυακά. Ακόμα και να μπορούσε να διασφαλίσει κάποιος την ασφάλεια όσων συμμετέχουν, η κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο σήμερα θα έκανε μια επίδειξη μόδας να φαίνεται άκαιρη.