«Γυναίκες μαζί» στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την Gancia!

Για δεύτερη χρονιά, ο Ιταλικός Οίκος Gancia ως υποστηρικτής της γυναικείας έκφρασης μέσω της τέχνης και με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, προσκάλεσε γυναίκες λάτρεις των τεχνών, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με σκοπό να παρακολουθήσουν την διάσημη έκθεση με θέμα «Γυναίκες Μαζί!». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αποκλειστικά έργα γυναικών δημιουργών και να αναρωτηθούν τι στ’ αλήθεια θα συνέβαινε Αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο; (What If Women Ruled the World?)

Η ημέρα ολοκληρώθηκε στο εστιατόριο «NYN ESTI», με μία πρόποση προς τιμήν όλων των γυναικών, πάντα με Gancia Asti!

Τζόση Βιτζηλαίου (Communications Manager ΑΜΒΥΞ), Στέφανος Σταθόπουλος (Senior Brand Manager ΑΜΒΥΞ), Μαρίνα Κουταρέλλη
Αναστασία Περράκη, Ορσαλία Παρθένη

Η έκθεση ΓΥΝΑΙΚΕΣ, μαζί αποτελεί την πρώτη επανέκθεση της συλλογής του Μουσείου μετά την εναρκτήρια παρουσίασή της, το 2019, στη μόνιμη έδρα του ΕΜΣΤ, στο πρώην εργοστάσιο ζυθοποιίας ΦΙΞ. Η έκθεση παρουσιάζει έργα από τη συλλογή του ΕΜΣΤ, μεταξύ αυτών και την πρώτη παρουσίαση μιας σειράς έργων από τη Δωρεά της Συλλογής Δ.Δασκαλόπουλου στο ΕΜΣΤ, τη σημαντικότερη και πιο γενναιόδωρη δωρεά στην ιστορία του Μουσείου.

Στην έκθεση Γυναίκες, μαζί παρουσιάζονται συνολικά 49 έργα από 25 καλλιτέχνιδες διαφορετικών γενεών και προέλευσης, δέκα από τις οποίες είναι Ελληνίδες. Οι 12 από αυτές προέρχονται από τη Δωρεά της Συλλογής Δ.Δασκαλόπουλου και οι 13 από την υπάρχουσα συλλογή του ΕΜΣΤ, ενώ επτά από τα έργα είναι νέα αποκτήματα του Μουσείου. Η παρουσίαση περιλαμβάνει επίσης ένα σημαντικό, μουσειακό έργο της Etel Adnan (Λίβανος), το οποίο αποτελεί νέο μακροχρόνιο δανεισμό στο Μουσείο, με την ευγενική παραχώρηση της Saradar Collection (Παρίσι/Βηρυτός).

Λία Μπαρόλα

Κάτια Δέδε

Λίγα λόγια για το Gancia Asti D.O.C.G:

Ένα από τα διασημότερα αφρώδη κρασιά στον κόσμο, παράγεται αποκλειστικά από Moscato Bianco σταφύλια στο Asti της Β. Ιταλίας, και κατέχει Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (D.O.C.G.). Πρόκειται για έναν αφρώδη οίνο, ευχάριστο στο άρωμα, με νότες από εξωτικά φρούτα, φασκόμηλο και  μέλι. Συνοδεύει ιδανικά επιδόρπια και φρούτα αλλά σερβίρεται και σκέτο ως απεριτίφ.