Οι διακοπές είναι καλύτερες όταν απολαμβάνει κανείς τις συνταγές του Γιάννη Λουκάκου

O γνωστός σεφ σχεδιάζει τα μενού στα εστιατόρια Riviera και Porfyra των AKS Hotels και προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία ζωής.

Τίποτα δεν χαρακτηρίζει περισσότερο τις ειδυλλιακές διακοπές από το καλό φαγητό σε ένα ξενοδοχείο που με τις υπηρεσίες του και τη φιλοξενία του επαναπροσδιορίζει τον όρο της πολυτέλειας. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στα ξενοδοχεία AKS Hotels, τα οποία φέτος σε συνεργασία με τον σεφ Γιάννη Λουκάκο παρουσιάζουν μία νέα γαστρονομική εμπειρία πάντα με φόντο το πανέμορφο τοπίο του Πόρτο Χελίου, στο οποίο έχουν μοναδική θέα και τα δύο εστιατόρια.

Δεν είναι ο “Χρυσός Σκούφος” και η χρόνια εμπειρία του που κάνουν τον σεφ Γιάννη Λουκάκο σπουδαίο, αλλά η μαγική δυνατότητα να δίνει ζωή σε απλές γεύσεις που αφυπνίζουν τις αισθήσεις, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα γαστρονομικών προτιμήσεων. Ο superstar της μαγειρικής επιμελείται δύο νέα μενού γευσιγνωσίας για τα ολοκαίνουρια εστιατόρια των AKS Hotels, Riviera και Porfyra, στα οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δημιουργίες εμπνευσμένες από τις παραδόσεις της Μεσογείου, με έμφαση στην εποχικότητα και την αγνότητα των ντόπιων πρώτων υλών.

Riviera Restaurant

Το εστιατόριο Riviera, στο AKS Porto Heli είναι γνωστό για τις μοναδικές γεύσεις που χαρίζει στο επισκέπτες του. Λιτή διακόσμηση στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου και κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της ελληνικής ριβιέρας είναι ο συνδυασμός που κάνει την τοποθεσία του εστιατορίου μοναδική και την ομορφιά του απαράμιλλη, αλλά οι γεύσεις που σερβίρει είναι πάντα ο βασικός λόγος για να το επισκεφτεί κάποιος.

Όταν κλείσετε τραπέζι για φαγητό μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το τραγανό καλαμάρι με κρούστα από panko, μαγιονέζα yuzu και φύκια wakame ή το γιουβέτσι της θάλασσας με κρόκο κοζάνης, μοσχολέμονο και βασιλικό, γιατί είναι δύο συνταγές που θα σας αλλάξουν τη ζωή και αποτελούν γαστρονομική εμπειρία ζωής.

Porfyra Restaurant

Στο ίδιο πνεύμα και το εστιατόριο Porfyra στο AKS Hinitsa Bay σερβίρει ένα μενού με γευστικές επιλογές που θα ενθουσιάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το καταπράσινο τοπίο και η ηρεμία της θαλασσινής αύρας συνδυάζονται αρμονικά με τις εκλεκτές δημιουργίες του νέου μενού που περιέχει πιάτα που ξεχωρίζουν το λαβράκι ceviche με σάλτσα passion fruit και μοσχολέμονου, πιπεριά τσίλι και καψαλισμένο καλαμπόκι.

 Αν βάλει κανείς στην εξίσωση το επιδόρπιο και τα δροσιστικά signature cocktails, τότε μάλλον η κράτηση στο εστιατόριο του Πόρτο Χελίου και οι διακοπές εκεί φαντάζουν μονόδρομος.

www.akshotels.com