Ώρα για Μελέτη: Τίτλοι τέλους στη συνεργασία με τον Μάνεση, παραιτήσεις και βαριές κουβέντες

Η Μελέτη χθες ενημερώθηκε για τις αλλαγές στην εκπομπή της

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην πρωινή ζώνη του Alpha, καθώς χθες η παρουσιάστρια της εκπομπής “Ωρα για Μελέτη” ενημερώθηκε για τη λήξη της συνεργασίας του Νίκου Μάνεση μαζί της.

Η ίδια είχε λίγη ώρα πριν δεχθεί την παραίτηση της δημοσιογράφου, Τίνας Μιχαηλίδου, η οποία είχε δηλώσει μεν τη στήριξη της προς το πρόσωπό της, δεν μπορούσε, όμως, όπως και η ίδια δήλωσε να συνεχίσει υπό τις ίδιες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη υπάγεται πλέον στο τμήμα ειδήσεων και ενημέρωσης και αναμένονται διορθωτικές κινήσεις, ωστόσο, η συνεργασία της με τον Μάνεση θεωρείται λήξασα. Ο ίδιος ο Μάνεσης νωρίς το πρωί μιλώντας στις κάμερες πρωινής εκπομπής δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για την έκταση που έχει πάρει η όχι και τόσο επιτυχημένη συνεργασία του με τους ανθρώπους της εκπομπής της Μελέτη. 

«Τι δουλειά έχω εγώ με μία δημοσιογράφο που παραιτείται από την εκπομπή της Μελέτη; Εγώ ρώτησα για να καταλάβω τι ακριβώς έχει γίνει και μου είπαν ότι αρνήθηκε να εργαστεί. Εμείς εδώ στο κανάλι λειτουργούμε ως εξής: ένα μήνα βγαίνει ένας ρεπόρτερ έξω, κάνει τεστ COVID-19 και ξαναμπαίνει μέσα.

Από ό,τι πληροφορήθηκα κι εγώ, γιατί δεν ασχολούμαι με την εκπομπή της Μελέτη, έφτασε η σειρά της Τίνας Μιχαηλίδου να βγει έξω. Δήλωσε στη διεύθυνση του Alpha ότι θεωρεί υποτιμητικό να βγει έξω να κάνει ρεπορτάζ, έτσι μου έχουν πει, και στη συνέχεια παραιτήθηκε. Εγώ πώς εμπλέκομαι, ρε παιδιά;

Το bullying είναι μια πολύ σοβαρή κατηγορία και πρέπει να αποδεικνύεται. Περιμένω να δω αποδείξεις. Γιατί αν δεν αποδειχθεί το bullying από όποιους το αναφέρουν δημοσίως, τότε υπάρχει ένα άλλο αδίκημα που λέγεται συκοφαντική δυσφήμιση.

Να τελειώνουμε αυτό το καραγκιοζιλίκι. Καλή πορεία στην κα. Μιχαηλίδου εκεί που έχει πιάσει ήδη δουλειά. Να σταματήσει να ασχολείται με το όνομά μου. Τρία χρόνια είμαι τρελός και της κάνω bullying και παραιτήθηκε σήμερα;

Που εγώ την έβαλα στην Μελέτη; Που η Μελέτη αμφισβήτησε την απόφασή μου αυτή όταν εμπλεκόμουν με την εκπομπή, επειδή είχε ακούσει άσχημα λόγια για τη Μιχαηλίδου και της είχα πει “κάνει για τη δουλειά σου, λίγο έλεγχο θέλει”. Τι σας είπε η Μιχαηλίδου που έκανε διαρροές στους διαδρόμους, για πείτε μου να μάθω κι εγώ.

Τα παιχνιδάκια εγώ τα ξέρω και αυτή τη στιγμή διαπράττονται ποινικά αδικήματα. Εγώ είμαι το θύμα bullying, συκοφαντική δυσφήμιση λέγεται», είπε ο δημοσιογράφος εμφανώς εκνευρισμένος το πρωί. Παρ’ όλα αυτά χθες. η δημοσιογράφος που παραιτήθηκε αφήνοντας σαφείς αιχμές για το κακό κλίμα στη συνεργασία της με τον Μάνεση και δηλώνοντας τη στήριξη της προς τη Μελέτη είχε δηλώσει:

«Προφανώς για να παραιτούμαι 13 Οκτωβρίου υπάρχει σοβαρός λόγος. Δεν έχω να επιβεβαιώσω κάτι αυτή τη στιγμή (για τοξική σχέση). Δεν έχω φύγει από άλλες κι άλλες εκπομπές. Οφείλω να διασφαλίσω την ψυχική μου ακεραιότητα. Δεν θέλω να αναφερθώ σε κάτι τέτοιο (κακές σχέσεις με τον Νίκο Μάνεση). Είναι τιμή μου που συνεργάστηκα με την Ελεονώρα. Θα έκανα με χαρά ό,τι μου ζητούσε κάποιος όταν όμως υπάρχει αλληλοσεβασμός. Για να φεύγω σημαίνει ότι δεν αντέχω άλλο. Είμαι στρατιώτης. Δε φεύγω έτσι. Δεν είναι επιλογή μου να μείνω άνεργη 13 Οκτωβρίου», κατέληξε σε φορτισμένο τόνο.