Περιμένοντας τη νέα ταινία του Αλμοδόβαρ

Η μητρότητα και πάλι κυρίαρχη στο σενάριο της νέας δημιουργίας του Ισπανού σκηνοθέτη

Μετά τη “Τζουλιέτα” -κάπως άνευρη και εσωτερική- πολλοί υπέθεσαν ότι ο Πέδρο Αλμοδόβαρ ετοιμάζεται για σύνταξη. Όμως, εκείνος επανήλθε σχεδόν δυο χρόνια με το εμβληματικό “Πόνος και Δόξα” δίνοντας στο αγαπημένο του παιδί, τον Αντόνιο Μπαντέρας την ευκαιρία για μία πραγματικά δυνατή ερμηνεία αξιώσεων.

Και τώρα, τα νέα θέλουν τον Ισπανό σκηνοθέτη να ετοιμάζεται για κάτι στ’ αλήθεια γνώριμο του: μια νέα ταινία, πάνω σε μια παλιά αγαπημένη του θεματική που δεν είναι άλλη από αυτήν της μητρότητας και του κόσμου των μητέρων που πλάθουν τον κόσμο γύρω τους, μέσα από τα ίδια τους τα παιδιά.

“Όλα για τη μητέρα μου”, “Volver”, ακόμη και η “Κακή Εκπαίδευση”, αλλά και το “Πόνος και Δόξα” ήταν μέρη ενός μεγαλύτερου διαλόγου με τη μητέρα του που δεν ξεχνά από ποτέ. Από τη σύγκρουση, στη νοσταλγία, κι από τον θυμό στην τρυφερότητα, την εξιλέωση ακόμη και τη συγχώρεση, όλα τα έχει επικοινωνήσει, οπότε κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα δει στο  «Madres Paralelas» («Παράλληλες Μητέρες»).

Εκείνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ο τρομερός Ισπανός ετοιμάζεται να ξεκινήσει την προπαραγωγή της τον Οκτώβριο και τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο έτσι ώστε η ταινία να βγει στις αίθουσες τις Ισπανίας μέχρι τα τέλη του 2021.

Στα σίγουρα επίσης, να θεωρείται ότι και αυτή τη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η μούσα του Πενέλοπε Κρουζ, η οποία κατά πληροφορίες έχει ήδη διαβάσει το σενάριο και κατά δήλωση της το λάτρεψε.