Πού “σερβίρει” λίγη δροσιά η Αθήνα;

Υπέροχα καφέ και μπαρ μέσα σε πάρκα, για να την παλέψουμε με τον καύσωνα.

Σε αυτές τις συνθήκες το air condition μοιάζει να είναι η μόνη λύση. Και την ημέρα μάλλον είναι. Αλλά μήπως το βραδάκι να κανονίζαμε ένα σουαρέ με φίλους σε κάποιο δροσερό κηπάκι της Αθήνας, μήπως και ξεχαστούμε για λίγο από όλη αυτή τη μαυρίλα γύρω μας;

Κήπος Τhe Garden Cafe
Δεν το λες αυλή, αλλά το λες εξοχή και μάλλον αυτό, κάτι τέτοιες μέρες, μετράει περισσότερο. Δεν είναι κοντά ούτε και μακριά, βρίσκεται μέσα στον Βοτανικό Κήπο του Χαϊδαρίου και τα βράδια μοιάζει με επίγειο παράδεισο. Ωραία σκιά την ημέρα, δροσιά τη νύχτα. Εδώ ακούς τη φυσή και μυρίζεις τα λουλούδια, κάθεσαι σε old school καρέκλα σκηνοθέτη ή σε κάποιο από τα τραπέζια πικ νικ, κανένα αυτοκίνητο, κανένα σπινιάρισμα, ωραίες, δροσερές, ελληνικές μπύρες, easy cocktails, λεμονάδες, γρανίτες,  comfort food και λίγη ανάσα από τους καπνούς που έχουν πνίξει την Αθήνα.

Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, 210 5324792

Il Giardino
Στα ιταλικά σημαίνει Κήπος και αυτό ακριβώς είναι. Κέντρο- απόκεντρο, δίπλα ακριβώς από το Δημοτικό Κολυμβητήριο στο Γουδή, ακόμα δεν χρόνισε, αλλά οι Αθηναίοι σύντομα το έμαθαν όχι μόνο για τη δροσιά αλλά και για το ωραίο πρωινό του, τα ψαγμένα κοκτέιλ του και για την πίτσα του αλά ιταλικά.


Δημοτικό Κολυμβητήριο Γουδή (εντός Αθλητικού Κέντρου)
694 730 2335

Green Park
Το μαγαζί που πρωτολειτούργησε σχεδόν έναν αιώνα πίσω, έγινε συνώνυμο της Αθηναϊκής διασκέδασης πριν ζήσει την εποχή της πτώσης του στην Ελλάδα της κρίσης, τώρα αναστήθηκε ή μάλλον ξαναγεννήθηκε στην ούτως ή άλλως αναγεννημένη γειτονιά της Κυψέλης. Στο Πεδίον του Άρεως λοιπόν το Green Park ανακαινίστηκε, βάφτηκε, “στολίστηκε” με το ωραιότατο ξύλινο deck του, κι έκτοτε ανοίγει από το πρωί, ενώ τα βράδια σερβίρει κάτω από τον υπέροχο φωτισμό του δροσερά aperitivo και cocktails. Καμιά φορά και υπό τους ήχους κάποιου live.


Μαυρομματαίων 22, Πεδίον του Άρεως
210 8234 001

Piu Verde
Το Άλσος Παπάγου τα καλοκαιρινά βράδια, σφύζει από ζωή. Πιτσιρίκια που παίζουν, φίλοι σε βόλτες με τα σκυλιά τους, τολμηροί ερασιτέχνες αθλητές που τρέχουν. Ό,τι πιο πράσινο έχει να προσφέρει η περιοχή και στο κέντρο του Άλσους, το Piu Verde με τις λίμνες, τα δέντρα του, τους καφέδες, το brunch, το φαγητό και τα cocktails του. Κλάσικ επιλογή για τα βράδια του καύσωνα, εδώ και 21 χρόνια.


Άλσος Παπάγου
210 654 6185