Πρέβεζα ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου

Η πόλη της Πρέβεζας βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ηπείρου και στο μέσον περίπου της βορειοδυτικής ακτογραμμής της Ελλάδας. Είναι κτισμένη πάνω στο σημείο που ο Αμβρακικός κόλπος συναντά το Ιόνιο πέλαγος και που μαζί με το διπλό δέλτα των ποταμών Λούρου και Αράχθου, καθώς και ένα σύστημα λιμνοθαλασσών, αποτελεί ένα σπάνιο οικοσύστημα που προστατεύεται με τη συνθήκη RAMSAR.

Από το λιμάνι μπορείτε να πάρετε καΐκι που κάνει ημερήσιες εκδρομές και στην είσοδο του Αμβρακικού θα ευχαριστηθείτε τα παιχνιδίσματα των δελφινιών.

Ακριβώς απέναντι το ακρωτήριο Άκτιο γνωστό από την ομώνυμη ναυμαχία το 31 π.Χ. Η Πρέβεζα είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με πάρα πολλά μεζεδοπωλεία και καφέ τόσο στο Σειτάν Παζάρ όσο και στα πλακόστρωτα καλντερίμια της. Στο ρολόι της πόλης ακριβώς στο κέντρο της είναι το βενετσιάνικο μνημείο που αποτελεί σήμα κατατεθέν..

Η Πρέβεζα διαθέτει και τρία Ενετικά κάστρα. Του Παντοκράτορα, του Αγίου Αντρέα και του Αγίου Γεωργίου. Θα εντυπωσιαστείτε από την επιβλητική τους όψη και την αρχιτεκτονική τους. Από τα κάστρα η θέα της πόλης είναι συναρπαστική και πανοραμική

Οι επιλογές για διασκέδαση που προσφέρει η πόλη της Πρέβεζας είναι πολλές και ικανοποιούν όλα τα γούστα. Ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης αφθονούν στην περιοχή και προσφέρουν στους κατοίκους και στους επισκέπτες στιγμές διασκέδασης. Θα βρείτε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και ενοικιαζόμενα δωμάτια που προσφέρουν άνετη διαμονή και πολλές ανέσεις για αξέχαστες διακοπές.

Ακριβώς δίπλα στέκει αιώνες τώρα η αρχαία Νικόπολη, που χτίστηκε από τον Οκταβιανό το 30 π.χ. σε ανάμνηση της νίκης τους επί της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αυρήλιου. Ο αρχαιολογικός χώρος Νικόπολης βρίσκεται σε ένα καταπράσινο τοπίο σε έκταση 9.000 στρεμμάτων. Εκεί μπορείτε να δείτε το πολύ ενδιαφέρον μουσείο της Νικόπολης, το Νυμφαίο του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, το θέατρο. Στον χώρο της Νικόπολης βρίσκονται ακόμη 6 βυζαντινές εκκλησίες με σπάνια ψηφιδωτά δάπεδα.

Το Ρωμαϊκό Ωδείο: Το «Ρωμαϊκό Ωδείο» της Νικόπολης (30-27 π.Χ.) βρίσκεται δυτικά της σειράς των παλαιοχριστιανικών τειχών επί της επαρχιακής οδού Πρέβεζας – Άρτας, στο κέντρο της ρωμαϊκής πόλης, σε απόσταση 200 μ. από το παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο της «Νικόπολης». Δεν είναι ακριβώς γνωστό πότε χτίστηκε και πόσο κράτησε η κατασκευή του από τους Ρωμαίους. Η αρχιτεκτονική του προκαλεί το θαυμασμό. Έχει αναστηλωθεί το έτος 1965 από τον αρχαιολόγο Αναστάσιο Ορλάνδο. Μέχρι το έτος 1997 γίνονταν εκεί παραστάσεις μουσικές και θεατρικές, στα πλαίσια των «Νικοπόλειων», οπότε απαγορεύτηκαν για λόγους στατικής ασφαλείας.

Οι παραλίες της Πρέβεζας εκτείνονται σε μήκος 60 χιλιομέτρων. Όρμοι, χερσόνησοι, κόλποι, αμμουδιές και βράχια εναλλάσσονται αρμονικά. Δάση από πεύκα που φτάνουν μέχρι στις φιλόξενες παραλίες, συνθέτουν μια ειδυλλιακή εικόνα.

Μερικές από αυτές είναι ο Βράχος, η Λούτσα, η Αμμουδιά, ο Βάλτος, το Σαρακήνικο, το Μονολίθι, ο Μύτικας, η Κυανή Ακτή, το Κρυονέρι, τα Αρτολίθια, η Καστροσυκιά, το Κανάλι, η Λυγιά κ.ά.

 

Παραλία Κυανή Ακτή: Η παραλία Κυανή Ακτή βρίσκεται στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, μπροστά από το Κάστρο Αγίου Γεωργίου, μόλις 200μ. από το κέντρο της Πρέβεζας. Αποτελεί την κύρια παραλία της πόλης και ενδείκνυται για παιδιά λόγω των ρηχών και ήρεμων νερών.

 

Παραλία Ψαθάκι: Η παραλία αυτή βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό Ψαθάκι, μόλις 3χλμ. από το κέντρο της Πρέβεζας. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της παραλίας είναι τα θερμά νερά της που βρέχουν τις ρίζες των ευκαλύπτων.

 

Επίσης αξιόλογο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πανέμορφες παραλίες Άγιοι ΑπόστολοιΚαλαμίτσι και Μονολίθι.