Σοκολατένιο κέικ με επικάλυψη chocolate fudge: Η απόλυτη συνταγή που θα λατρέψετε

Υπάρχουν γλυκά που δεν χρειάζονται συστάσεις. Το σοκολατένιο κέικ είναι ένα από αυτά. Μια συνταγή που κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις, ιδανική για εκείνες τις στιγμές που θέλουμε κάτι απολαυστικό, γεμάτο σοκολάτα και με υφή που λιώνει στο στόμα. Σήμερα σας έχουμε την πιο ακαταμάχητη εκδοχή: ένα αφράτο σοκολατένιο κέικ με πλούσια επικάλυψη chocolate fudge.

Το αποτέλεσμα; Ένα γλυκό που ισορροπεί ανάμεσα στην απλότητα και την πολυτέλεια. Το φτιάχνετε εύκολα στο σπίτι, το σερβίρετε σε ένα δείπνο με φίλους ή το απολαμβάνετε με τον καφέ σας, και είναι εγγυημένο πως όλοι θα ζητήσουν δεύτερο κομμάτι.

Υλικά για το κέικ

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 80 γρ. κακάο σε σκόνη (άγλυκο)

  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα

  • ½ κ.γ. αλάτι

  • 2 μεγάλα αυγά

  • 240 ml γάλα πλήρες

  • 120 ml φυτικό λάδι (ή λιωμένο βούτυρο)

  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 240 ml καυτό νερό ή καφές φίλτρου (αναδεικνύει τη γεύση της σοκολάτας)

Υλικά για το chocolate fudge

  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 55% κακάο)

  • 100 γρ. βούτυρο

  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 120 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις). Βουτυρώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα 22 εκ.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα στερεά υλικά: αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, μπέικιν, σόδα και αλάτι.

  3. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια. Χτυπήστε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.

  4. Ρίξτε σιγά-σιγά το καυτό νερό ή τον καφέ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι λείο και ελαφρώς υγρό.

  5. Ψήστε για 35–40 λεπτά ή μέχρι ένα ξυλάκι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το γλασάρετε.

Για το fudge:

  1. Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.

  2. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά.

  3. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια λεία, παχιά κρέμα.

  4. Αφήστε το μείγμα να «σταθεί» για 10–15 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το πάνω στο κρύο κέικ.

Χρόνος προετοιμασίας & θερμίδες

  • Συνολικός χρόνος: περίπου 1 ώρα (15’ προετοιμασία + 40’ ψήσιμο + 10’ για το fudge)

  • Θερμίδες: περίπου 430 kcal ανά μερίδα (σε κομμάτι από 12)

Αυτό το σοκολατένιο κέικ είναι μια μικρή πολυτέλεια που μπορούμε να απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις. Είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην comfort διάθεση του σπιτικού γλυκού και την αίσθηση ενός γλυκού που θα μπορούσε να σταθεί σε βιτρίνα ζαχαροπλαστείου. Αν το δοκιμάσετε μία φορά, θα καταλάβετε γιατί είναι το κέικ που θα λατρέψετε!

leave a reply

Your Review