Στην Αθήνα η Monica Bellucci

Έτοιμη για δύο πολύ σημαντικές βραδιές στην καριέρα της είναι η ιταλίδα σούπερσταρ Monica Bellucci, η οποία από το βράδυ της Κυριακής βρίσκεται στη χώρα μας στο πλαίσιο της περιοδείας με την οποία έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο και προκειμένου να ερμηνεύσει τη ντίβα της όπερας, Μαρία Κάλλας.

Σε σκηνοθεσία Τομ Βολφ, η διάσημη ηθοποιός είχε επιλέξει συμβολικά τη γενέτειρά της Ιταλία (Festival dei Due Mondi, Spoleto, 27 Αυγούστου 2020) και τον τόπο καταγωγής της μεγάλης σοπράνο, Ελλάδα (Ηρώδειο 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2020), για την έναρξη της διεθνούς της περιοδείας, επιχειρώντας μέσα από τις επιστολές της Κάλλας να κάνει κατανοητό στο ευρύ κοινό τον μύθο που σκέπαζε τη ζωή αυτής της μοναδικής γυναίκας.

Η ανάγνωση των αδημοσίευτων κείμενων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, υπό τον τίτλο «Maria Callas: Lettres & Mémoires» («Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις») έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και ολοκλήρωσε τις  παραστάσεις της την περασμένη άνοιξη μετά από μια sold out σεζόν.

Σημειώνεται ότι η ανάγνωση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ με περισσότερες από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977). Μέσα από αυτές τις επιστολές της η ίδια Κάλλας, εδώ με την αισθαντική φωνή της ηθοποιού μας ταξιδεύει από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, ως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και από εκεί στα πρώτα δύσκολα βήματα της καριέρας της ως στο γάμο της με τον Μενεγκίνι.

Η συνέχεια αφιερώνεται στον θυελλώδη έρωτά της με τον Έλληνα Κροίσο, Αριστοτέλη Ωνάση, που σφραγίστηκε από αλλεπάλληλες δυστυχίες και πικρά περιστατικά, μέχρι το τέλος της καριέρας της, αλλά και τον θάνατό της.