Τελικά έχει μείνει καμιά καλή παραλία κοντά στην Αθήνα;

Πέντε επιλογές με ωραία νερά για όσους μείναμε πίσω.

Η Αθήνα απορίας άξιο πώς, κρατά ακόμα σε απόσταση αναπνοής κάποιες εξαιρετικά τίμιες παραλίες για να μπορεί κανείς να κάνει και λίγο καλοκαίρι ακόμα κι αν ξέμεινε στην πόλη.

ΚΑΠΕ

Κατεύθυνση προς Σούνιο και στα 60 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, στο σημείο που είναι γνωστό ως ΚΑΠΕ (υπάρχει ταμπέλα πάνω στον δρόμο που γράφει “Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ”), “ξεφυτρώνει” μια από τις πιο όμορφες, ανοργάνωτες παραλίες της Αττικής. Το αυτοκίνητο δεν φτάνει μέχρι την παραλία. Ακολουθούν 100 περίπου σκαλοπάτια μέχρι τη βοτσαλένια ακτή και τα υπέροχα νερά. Χρειάζεται ομπρέλα και προμήθειες πριν την κατάβαση.

ΘΥΜΑΡΙ

Στο 54ο χλμ. της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου αυτή τη φορά, λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια και μια ωρίτσα δρόμο από το κέντρο της πόλης, βρίσκεται μια παραλία που τα συνδυάζει όλα: ψιλό λευκό χαλίκι, άμμο, βράχια για βουτιές και εξερευνήσεις, γαλαζοπράσινα νερά και ωραιότατη ησυχία. Καθότι και αυτή ανοργάνωτη, κουβαλάμε τα απαραίτητα και πάμε νωρίς για να πιάσουμε ωραίο στασίδι. Δεν είναι ορατή από τον δρόμο, οπότε θε΄λει προσύλωση στο GPS ή την πινακίδα, για να μη χαθεί η στροφή.

AΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Στην Ανάβυσσο, 33 χλμ από την Αθήνα και μόλις 45-60 λεπτά μακριά, η διπλή παραλία του Αγίου Νικολάου είναι μια όαση. Όποιος έχει πάει Κύθνο στην παραλία Κολώνα, θα βρει πολλές ομοιότητες. Άλλοι λένε ότι θυμίζει τον Μπάλο της Κρήτης. Ό,τι κι αν θυμίζει πάντως είναι ένα όνειρο.

ΜΙΚΡΟ ΣΕΣΙ

Για αυτή την παραλία μία ωρίτσα από την Αθήνα,  για τούτη εδώ την όμορφη μικρή παραλία του Γραμματικού, με τη φυσική σκιά της από αρμυρίκια, παγκάκια και ναυαγοσώστη. Πιο ωραία, πιο απόμερη και πιο “μυστική” από το Μεγάλο Σέσι, προσοχή αν υπάρχουν μικρά στην παρέα γιατί τα νερά βαθαίνουν απότομα. Για πόσιμα και σνακ υπάρχει μαγαζάκι πολύ κοντά στην παραλία.

ΘΑΨΑ

To καλύτερο για το τέλος. Δεν την λες κοντά, δεν την λες καν στην Αττική. Ωστόσο είναι ένας μικρός παράδεισος ό,τι πρέπει για μονοήμερη εκδρομή σε γαλαζοπράσινα νερά που θυμίζουν Ιόνιο. Θάψα στην Εύβοια, περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα κι ό,τι πιο εξωτικό έχει κανείς να δει σε αυτή την απόσταση.  Ανοργάνωτη, χρειάζεται αυτοκίνητο που αντέχει στον χωματόδρομο.