Το εμβληματικό άλογο αγώνων της Longchamp στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Longchamp hiver 2021 2022

Το εμβληματικό άλογο αγώνων που αποτελεί το χαρακτηριστικό λογότυπο της Longchamp, καθώς και το έργο του Γάλλου interiordesignerPierrePaulin, του οποίου το όραμα έφερε την επανάσταση στα παρισινά διαμερίσματα στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, αποτέλεσαν την έμπνευση της CreativeDirectorSophieDelafontaine για την επίδειξη LongchampFall/Winter2021 που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Σχεδιασμένο από τον Turenne Chevallereau, το καλπάζον άλογο της Longchamp συμβολίζει τη διαρκή έκφραση του δυναμισμού του οίκου μόδας. Αυτή η σύνδεση με την ιππασία επηρέασε και την επιλογή της τοποθεσίας για την επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε στην περίφημη αίθουσα ιππασίας Battesti του Παρισιού.

Το σόου άνοιξε η Mica Arganaraz φορώντας ένα μαύρο σακάκι σαφάρι, κόκκινο πουλόβερ και κοντό λευκό σορτς με μαύρες γαλότσες, από τις οποίες ξεχώριζαν οι ψηλές κόκκινες κάλτσες. Η συγκεκριμένη παλέτα χρωμάτων, το στυλ ιππασίας και το παριζιάνικο ύφος επαναλήφθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της επίδειξης. Η σπορ διάθεση κινήθηκε σε απόλυτη ισορροπία με τα αέρινα midi φορέματα και τα cropped παντελόνια φορεμένα με ψηλές μπότες πάνω από το γόνατο, ενώ γενικά στις δημιουργίες κυριάρχησαν τα αμάνικα γιλέκα με επένδυση από μαλακό δέρμα, τα κασμιρένια croptopsσυνδυασμένα με τζιν πουκάμισο και τα μάλλινα πουλόβερ σε στυλ 70’sκάτω από πουκάμισα, κοστούμια και φορέματα.

Το ζεστό ύφος της συλλογής συναντάται και στις τσάντες Briocheκαι LePliage® Cuir. Η τσάντα Brioche, ευχάριστα απαλή όπως και το διάσημο γαλλικό έδεσμα ζαχαροπλαστικής, διαθέσιμη σε τζιν, σε συνθετική γούνα και σε διάφορους ποπ χρωματισμούς, παραπέμπει στις κυματοειδείς γραμμές μιας καρέκλας PierrePaulin. Παράλληλα, μία νέα ερμηνεία έχει δοθεί στην iconicLePliage® όπου τόσο το κλασικό σχήμα όσο και το σακίδιο υπάρχουν διαθέσιμα με καπιτονέ επένδυση. Η εμβληματική τσάντα Roseauσυνδυάστηκε με αλυσίδες δίνοντας ένα vintageχαρακτήρα, ενώ η SophieDelafontaine αναβίωσε την κληρονομιά της τσάντας LeFoulonné του οίκου Longchamp, επιλέγοντας να της δώσει μια πιο τετράγωνη μορφή από ακατέργαστο δέρμα που αγκάλιαζε τους ώμους των μοντέλων.