Το SWATCH ART JOURNEY φέρνει αριστουργήματα στον καρπό μας

Όταν η τέχνη συναντάται με τον κόσμο της Swatch συμβαίνουν συναρπαστικά πράγματα

Η Swatch φέρνει εμβληματικά έργα από τα ατελιέ των καλλιτεχνών και τους τοίχους των μουσείων στην καθημερινότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι δεν ξεχνούν την πρώτη φορά που στάθηκαν μπροστά σε ένα από τα διασημότερα έργα τέχνης παγκοσμίως· εκείνο το αίσθημα ενός καινούργιου κόσμου που ανοίγεται μπροστά τους γεμάτος δημιουργική σπίθα. Όταν η τέχνη συναντάται με τον κόσμο της Swatch συμβαίνουν συναρπαστικά πράγματα και, από το ξεκίνημά της ακόμη, η Swatch επινοεί νέους τρόπους για να φέρει περισσότερη τέχνη στη ζωή των ανθρώπων.
Το 2023 σηματοδοτεί το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο του Swatch Art Journey, καθώς από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τον Μάιο θα κυκλοφορήσει μια σειρά πέντε capsule συλλογών. Ολόκληρη αυτή η σειρά είναι ένα περιπετειώδες ταξίδι σε διάφορες στιγμές της ιστορίας της τέχνης, από τον Botticelli μέχρι τον Lichtenstein, ενώ δεν θα μπορούσε παρά να έχει τη χαρακτιριστική υπογραφή της Swatch με απρόσμενες λεπτομέρειες.

Η Swatch, με το παιχνιδιάρικα προκλητικό στυλ της, αναδημιουργεί δέκα αριστουργήματα στα χαρακτηριστικά της μοντέλα GENT και NEW GENT: έχουν όλα σχεδιαστεί προς τιμήν καλλιτεχνών που δεν φοβούνταν να δοκιμάσουν νέα πράγματα.
Η Συλλογή Swatch Art Journey θα είναι διαθέσιμη ξεκινώντας από τις 16 Μαρτίου 2023, ενώ θα ακολουθήσουν κυκλοφορίες που θα αποκαλυφθούν σε επόμενο στάδιο.
Ή συλλογή Swatch x MoMA γιορτάζει την POP Art και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Roy Lichtenstein.


Ή συλλογή Swatch x Magritte περιλαμβάνει αφιερώματα στον υπερρεαλιστή καλλιτέχνη για την 125η επέτειο από τη γέννησή του.

Ή συλλογή Swatch x LE GALLERIE DEGLI UFFIZI γιορτάζει τη φύση και τη θηλυκότητα μέσα από τη ματιά και την τέχνη του supremo maestro της Αναγέννησης, Sandro Botticelli.

Ή συλλογή Swatch x LOUVRE ABU DHABI συνδυάζει την ενέργεια του «The Great Wave Off Kanagawa» του Hokusai με το μεγαλοπρεπές «Astrolabe».

Η αγάπη της Swatch για την τέχνη ξεκίνησε το 1985, με το πρώτο από μια μεγάλη σειρά ρολογιών Art Special. Αναζητώντας διαρκώς νέους τρόπους εκδημοκρατισμού του κόσμου της τέχνης, η Swatch ένωσε τις δυνάμεις της με παγκοσμίως φημισμένα μουσεία για να αναδημιουργήσει μερικά από τα πιο επιβλητικά έργα τέχνης στο πλαίσιο της νέας της σειράς Museum Journey.
Το Rijksmuseum στο Άμστερνταμ (2018) και το Thyssen-Bornemisza Museum στη Μαδρίτη (2018) ήταν οι πρώτοι χώροι που άνοιξαν τις πόρτες τους στη Swatch, ενώ πολύ γρήγορα ακολούθησαν το Musée du Louvre στο Παρίσι (2019), το MoMA στη Νέα Υόρκη (2021) και το Centre Pompidou στο Παρίσι (2022).
#SwatchArtJourney #Swatch

leave a reply

Your Review