Ζόζεφιν: Από το “περίπου” στο “ακριβώς” – Η μεταμόρφωση της νεαρής τραγουδίστριας που κέρδισε στο Just The Two Of Us

Η νίκη που έμοιαζε με υπόσχεση για πολλά υπέροχα τραγούδια στο μέλλον

Τι γνωρίζαμε για τη Ζόζεφιν πριν από μόλις εφτά χρόνια; Πράγματα στο περίπου: ότι ήταν μία όμορφη κοπέλα, ότι τραγουδούσε και σποραδικά έκανε κάποιες επιτυχίες, ότι την αγαπούσε ο φακός, ότι μας εκπροσώπησε στη Eurovision το 2014, ότι έχει ωραία φωνή, αλλά όχι το hit που θα μείνει.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η φιλία της με την Κόνι Μεταξά και οι ανέμελες στιγμές τους στο Instagram απασχολούσαν τα media περισσότερο από τις επαγγελματικές της επιλογές και τα στιγμιότυπα τους ανακυκλώνονταν “καπελώνοντας” οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια.

Όλα αυτά μέχρι πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν η νεαρή τραγουδίστρια αποφάσισε να αφοσιωθεί πολύ πολύ σοβαρά σ’ αυτό που αγαπούσε περισσότερο και να κάνει στροφή σε όλα όσα πίστευε μέχρι τότε και την απορροφούσαν, δίνοντας προς τα έξω την εικόνα μιας ανέμελης κοπέλας που ζούσε την κάθε στιγμή.

Κάποιοι μίλησαν για εξαιρετικά σοβαρή μεταστροφή ύστερα από έναν χωρισμό και μία τεράστια απογοήτευση που είχε impact τόσο στον τρόπο σκέψης όσο και στην εξωτερική της εμφάνιση.

 

Τα μακριά μαλλιά χάθηκαν και ξαφνικά η δουλειά άρχισε να έχει προτεραιότητα. Και δεν ήταν απλώς εργασιοθεραπεία. Ήταν ένας φρέσκος ελληνικός ποπ ήχος που είχε καιρό να ακουστεί σε ραδιόφωνα και μαγαζιά και για πρώτη φορά μετά από καιρό όλοι αναρωτιούνταν “ποια το τραγουδάει αυτό”,

Για παράδειγμα, το καλοκαίρι τα “Μάγια” ακούγονταν παντού, από τα νυχτερινά κέντρα και τα ραδιόφωνα μέχρι το Tik Tok, ενώ την ίδια στιγμή η συνεργασία της με τον Mad Clip στη “Φήμη” και το χιτ “Εγώ” έκαναν σαφές ότι η Ζοζεφίν έχει όντως γυρίσει σελίδα και έχει αφήσει πίσω της το “περίπου” και πλέον στοχεύει “ακριβώς” στις επιτυχίες και στις σοβαρές δουλειές.

Και μπορεί στον προχθεσινό τελικό του Just the Two Of Us τις εντυπώσεις -και απολύτως δικαιολογημένα- να έκλεψε η “συνάντηση κορυφής” της Άννας Βίσση με τη Δέσποινα Βανδή, όμως, ο τελικός και η νίκη του ανήκε στη νεαρή τραγουδίστρια που στο show είχε αναλάβει τον ρόλο της coach του Νάσου Παπαργυρόπουλου.

Λογικά, όλα όσα προηγήθηκαν ήταν η προεργασία. Ακόμη πιο λογικά τη Ζόζεφιν ή για την ακρίβεια την νέα Ζόζεφιν την μαθαίνουμε τώρα και θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον με τις νέες και απολύτως στοχοπροσηλωμένες επιλογές της.