1,4 εκατομμύριο βιβλία για να διαβάζεις online

Photo by Jaredd Craig on Unsplash

Οι βιβλιολάτρεις όλου του κόσμου τρίβουν τα χέρια τους από χαρά. Το Αρχείο του Internet (Internet Archive) δίνει πρόσβαση σε 1,4 εκ. ψηφοποιημένα βιβλία, τα οποία μπορεί να διαβάσει όποιος θέλει, όποτε θέλει, χωρίς να περιμένει στην ουρά και φυσικά εντελώς δωρεάν.

Από την Τρίτη 24 Μαρτίου, λειτουργεί μια νέα εφαρμογή, το National Emergency Library, που δημιουργήθηκε με  στόχο να βοηθήσει τους μαθητές και τους φοιτητές όλου του κόσμου, τώρα που λόγω πανδημίας έχουν κλείσει σχολεία, σχολές και τοπικές βιβλιοθήκες. Η εφαρμογή περιλαμβάνει βιβλία από διάφορα μεγάλα πανεπιστήμια και κολέγια, τα οποία σου ανοίγουν τα μάτια στη γνώση.

Πέρα όμως από τον εκπαιδευτικό και μορφωτικό του χαρακτήρα, το National Emergency Library έχει ενδιαφέρον και για όσους δεν σπουδάζουν πια ή θέλουν να περάσουν την ώρα τους με ένα καλό βιβλίο. Εδώ θα βρεις, λοιπόν, δεκάδες βιβλία λογοτεχνίας, από την Anna Karenina μέχρι τον Harry Potter και από το The Hunger Games μέχρι το The Girl With A Dragon Tattoo. Όρεξη να έχεις μόνο για να ψάχνεις, γιατί χρόνο έχεις στα σίγουρα.

leave a reply

Your Review