Στην εμβληματική ΑΙΓΛΗ Ζαππείου, οι λάτρεις της υψηλής ραπτικής και του διαχρονικού ανδρικού στυλ συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τα 20 χρόνια Bespoke Athens και τον εμπνευστή του, Βασίλη Μπουρτσάλα.
Το Bespoke Athens, που άνοιξε παραμονή Χριστουγέννων πριν από δύο δεκαετίες στο Κολωνάκι, έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για το ελληνικό –και όχι μόνο– sartorial στυλ. Το επετειακό event των Artisans, σε επιμέλεια Κίμωνα Φραγκάκη, ήταν κάτι παραπάνω από μια γιορτή: ήταν ένα masterclass για την κομψότητα.

Η βραδιά ξεκίνησε με welcome cocktails από το Chivas Regal 18 ετών, το «Tailor’s Highball» και το «Artisan Sour», συνοδευμένα από δημιουργικά amuse-bouches του σεφ Βασίλη Τασιόπουλου. Στον χώρο κυριάρχησε το understated luxury, ενώ τα εμβληματικά Range Rover έξω από την Αίγλη ολοκλήρωναν την ατμόσφαιρα.

Στο επίκεντρο της βραδιάς, μια συζήτηση-μάθημα πάνω σε 20 αρχές διαχρονικού ανδρικού στυλ, με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Μπουρτσάλα και τον Κίμωνα Φραγκάκη. Από σακάκια και παντελόνια με ρεβέρ, μέχρι λεπτομέρειες όπως οι τιράντες και τα παπιγιόν, κάθε στοιχείο αποδομήθηκε και επαναπροσδιορίστηκε.


Ξεχωριστή στιγμή, οι video-ευχές από προσωπικότητες του διεθνούς sartorial κόσμου, όπως ο Firas Chamsi Pasha και ο Valentino Ricci. Η βραδιά κορυφώθηκε με ένα τετράπτυχο δείπνο υψηλής γαστρονομίας – salmon tataki, ριζότο με καβούρι, ωριμασμένο φιλέτο μοσχίδας και Baba au Chivas – συνοδευμένο από κρασιά Domaine Skouras.
Μετά το δείπνο, οι καλεσμένοι απόλαυσαν digestif κάτω από τον αττικό ουρανό, με Chivas Regal ή ανθρακούχο μ. Artisan Water, κλείνοντας έτσι ιδανικά μια νύχτα αφιερωμένη στην ποιότητα, την παράδοση και το στυλ.
Η εκδήλωση «20 Χρόνια Bespoke Athens – 20 Μαθήματα Στυλ» δεν ήταν απλώς ένα επετειακό πάρτι. Ήταν μια εμπειρία για όσους πιστεύουν ότι το στυλ δεν είναι μόδα – είναι στάση ζωής.