4-Hands Dinner στο One&Only Aesthesis: Όταν ο Έκτορας Μποτρίνι συναντά τον Γιώργο Παπαζαχαρία για μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία

Untitled design - 1

Μια μοναδική βραδιά υψηλής γαστρονομίας ετοιμάζεται να ζωντανέψει στην καρδιά της αθηναϊκής ριβιέρας. Στις 27 Μαΐου, το εστιατόριο ORA by Ettore Botrini στο πολυτελές One&Only Aesthesis φιλοξενεί ένα 4-Hands Dinner, που ενώνει δύο από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ της εποχής μας: τον πολυβραβευμένο Έκτορα Μποτρίνι και τον ταλαντούχο Γιώργο Παπαζαχαρία του εστιατορίου Delta, που έχει αποσπάσει δύο αστέρια Michelin και ένα Green Star για τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα.

 

 

Σε ένα event περιορισμένων θέσεων, οι δύο κορυφαίοι δημιουργοί της γεύσης θα παρουσιάσουν ένα ειδικά επιμελημένο μενού, που παντρεύει τις μαγειρικές τους φιλοσοφίες και τα διαφορετικά τους υπόβαθρα σε μια συναρπαστική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις. Οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δημιουργίες που ισορροπούν ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη, με πιάτα που φέρουν την προσωπική υπογραφή και την ιδιαίτερη μαγειρική αφήγηση των δύο σεφ.

Ανάμεσα στις κορυφαίες στιγμές του μενού ξεχωρίζει η ιδιαίτερη «Carbonara» του Έκτορα Μποτρίνι, με κοιλιά ξιφία και καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης, καθώς και η εμπνευσμένη γαρίδα κοιλάδας του Γιώργου Παπαζαχαρία, σερβιρισμένη με περγαμόντο σε ζύμωση, κεφίρ μοσχολέμονου και άνθη κερασιάς. Το μενού συνεχίζει με πιάτα όπως η γλώσσα με μαστίχα και σάλτσα μούσμουλου, τα μοσχαρίσια μάγουλα “σοφρίτο”, και κορυφώνεται με ένα γλυκό φινάλε: «Η δική μας κερήθρα».

Ο Έκτορας Μποτρίνι, με ρίζες από την Τοσκάνη και την Κέρκυρα και με μια μαγειρική πορεία γεμάτη διεθνείς εμπειρίες, έχει καταφέρει να συνδυάσει τη μεσογειακή κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές, δίνοντας έμφαση στη νοσταλγία και τη συναισθηματική αξία του φαγητού. Το ORA by Ettore Botrini στο One&Only Aesthesis αποτελεί τη γαστρονομική του σφραγίδα: ένας χώρος που αποπνέει οικειότητα, σαν το τραπέζι του σπιτιού, όπου κάθε πιάτο είναι και μια ανάμνηση.

 

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, δημιουργός του Delta, ανήκει στη νέα γενιά σεφ που εξερευνούν τα όρια της γεύσης. Με επιρροές από τη σκανδιναβική σχολή, τεχνικές ζύμωσης και μια ισχυρή φιλοσοφία βιωσιμότητας, δημιουργεί πιάτα που διηγούνται ιστορίες. Με εμπειρία σε εμβληματικά εστιατόρια όπως το τριάστερο Maaemo και το υποθαλάσσιο Under, οραματίζεται τη γαστρονομία ως έναν διαρκή πειραματισμό, αποφεύγοντας την επανάληψη και επιδιώκοντας την έκπληξη.

Αυτή η σύμπραξη δύο τόσο διαφορετικών –αλλά εξίσου εμβληματικών– σεφ, υπόσχεται μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όσους έχουν την τύχη να παρευρεθούν.

Για κρατήσεις, επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο ή καλέστε στο +30 21 6686 1310.

Ακολουθήστε το εστιατόριο ORA στα social media: Instagram @orabyettorebotrini, Facebook Ora By Ettore Botrini & Website Ora By Ettore Botrini.

leave a reply

Your Review