ΛΟΥΕΛΑ & ΚΡΟΥΕΛΑ σε καραντίνα

Οι δύο φίλες τα ξέρουν όλα για όλους, ακόμα και κλεισμένες μέσα στο σπίτι.

Εικονογράφηση Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

– Τι κάνεις, αγαπηµένη µου φίλη;

– Είµαι κλεισµένη στο σπίτι και βλέπω τις Ειδήσεις στο Mega. Αναπολώ τις παλιές καλές εποχές που βγαίναµε στα µπαρ και γινόµασταν ντίρλα. Που έπαιζαν τα µπουζούκια. Που οι σταρ µάς απασχολούσαν για το τι ηλιθιότητες έλεγαν, τι φόραγαν, τι είπαν, και όχι για το αν έχουν τον ιό ή όχι.

– Δες το από µια άλλη οπτική. Είναι µια καλή αφορµή να κοιτάξουµε το µέσα µας.

– Δεν θέλω να κοιτάξω το µέσα µου. Θέλω να δω και πάλι τη Χριστίνα Παππά στο J2US να τραγουδάει, την Κόνι Μεταξά µε µπικίνι, τον Τρύφωνα Σαµαρά, τα βραβεία MAD, τα βραβεία της ελληνικής µόδας. Θέλω ζωή.

– Αυτό, κούκλα µου, που µου περιγράφεις δεν είναι ζωή, είναι εφιάλτης.

– Τουλάχιστον βγαίναµε έξω.

 

– Είναι και µια εποχή που τελείωσαν και οι προλήψεις.

– Από πού το κατάλαβες;

– Θυµάσαι που η Φαίη Σκορδά είχε κερδίσει την Πρωτοχρονιά το φλουρί στην πίτα της εκποµπής και το είχε ποστάρει πολύ περήφανη στο Instagram της;

– Το θυµάµαι.

– Είδες;

– Τι να δω; Καλά της πήγε η χρονιά. Της έφερε τον νέο της σύντροφο.

– Της έφερε και τον ιό. Αυτή και η Χριστίνα Μπόµπα ήταν οι πρώτες επώνυµες Ελληνίδες που δήλωσαν ότι διαγνώστηκαν θετικές.

– Το ξεπέρασε, πάντως.

– Ότι θα ερχόταν η εποχή που θα µου έλειπε η Φαίη Σκορδά από την τηλεόραση δεν το είχα φανταστεί.

– Εµένα δεν µου λείπει κανείς αυτή την περίοδο.

 

– Η Χριστίνα Μπόµπα τι κάνει µε τη δική της περιπέτεια;

– Το ξεπέρασε και κάνει live γυµναστική στο Instagram. Για την ακρίβεια, κάνει πιλάτες. Το µότο της είναι πως η γυµναστική είναι καλή γιατί γυµνάζει, λέει, και τον εγκέφαλο.

– Αν θέλει να γυµνάσει τον εγκέφαλό της, ας διαβάσει κάνα βιβλίο, ας δει µια καλή ταινία, µην τα περιµένει όλα από το πιλάτες.

– Εννοεί που όταν γυµναζόµαστε ο εγκέφαλός µας παράγει ενδορφίνες και σκέφτεσαι την κατάσταση ευοίωνα. Γίνεσαι θετικός.

– Αν σκέφτεσαι ευοίωνα µε αυτή την κατάσταση δεν είσαι θετικός, είσαι ηλίθιος. Αυτό που ζούµε θέλει να σκεφτόµαστε υπεύθυνα.

 

– Στη showbiz τι γίνεται;

– Έχουν παγώσει όλες οι θεατρικές περιοδείες που ήταν στο πρόγραµµα, πλην των παραστάσεων που θα ανεβάσει το Εθνικό Θέατρο. Αν και πρεµιέρες τους αρχίζουν να αναβάλλονται για τον Αύγουστο. Όλες οι άλλες παραστάσεις µε τα µεγάλα ονόµατα είναι στην αβεβαιότητα και στο πώς θα διαµορφωθεί η διάθεση του κόσµου µετά το τέλος του Απριλίου, που µάλλον δειλά-δειλά θα αρχίσουµε να βγαίνουµε.

– Η παράσταση της Δήµητρας Παπαδοπούλου στο Άλσος; Η επιθεώρηση που ετοίµαζε και έκλειναν ονόµατα;

– Μάλλον και αυτή αναβάλλεται οριστικά για το καλοκαίρι του 2021. Γενικά, αυτό το καλοκαίρι ακυρώνουν, εκτός από τους ηθοποιούς, και οι τραγουδιστές τις συναυλίες τους. Δηλαδή, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Δήµητρα Γαλάνη, ο Γιάννης Κότσιρας, η Νατάσσα Μποφίλιου και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δεν θα ξεχυθούν σε νησιά και πόλεις της Ελλάδας.

– Χωρίς τραγουδιστές θα είµαστε φέτος; Κάποιο event δεν θα έχουµε να πάµε;

– Να περιµένεις τη Celine Dion στις 31 Ιουλίου στο Ολυµπιακό Στάδιο. Ήδη, λέει, είναι 60% sold out και θα ήταν και περισσότερο αν δεν αναχαιτιζόµασταν από την επέλαση του ιού. Αυτή ακόµα δεν έχει ακυρώσει. Το ίδιο ισχύει και για τον Maluma, που θα έρθει στις 23 Σεπτεµβρίου στη Θεσσαλονίκη και 25 στην Αθήνα.

 

– Πάντως, µένοντας στο σπίτι, αντιλαµβάνεσαι πόσο πραγµατικά γελοία είναι όλα. Ξαφνικά, όλοι κάνουν challenge στο Instagram µε φωτογραφίες απ’ όταν ήταν µωρά.

– Αναζητούν τη χαµένη τους αθωότητα σε αυτές τις εποχές της καραντίνας.

– Αυτή έχει χαθεί κάτω από τόνους καλιαρντοσύνης.

– Εγώ, πάντως, παρακολουθώ τα live της Νατάσας Θεοδωρίδου και του Αργύρη Αγγέλου µε τη Σοφία Βογιατζάκη.

 

– Πάντως, κάποια πράγµατα µένουν σταθερά και αµετάβλητα.

– Τι εννοείς; Εδώ αναβάλλονται οι Ολυµπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, µαταιώνεται η Eurovision στην Ολλανδία, τίποτα δεν θα µείνει όρθιο. Ο κόσµος αλλάζει. Μόνο το στήθος της Μελίνας Ασλανίδου παραµένει σταθερό και ακµαίο. 

– Πού τη βλέπεις τη Μελίνα;

– Κάνει και αυτή live στο Instagram κάθε απόγευµα.

 

– Άσχετο, αλλά και σχετικό: βγήκε η Ανθή Σαλαγκούδη και είπε ότι δεν τα έχει µε τον Γιώργο Λιάγκα. Και ότι όλα είναι φήµες.

– Την πιστεύω. Έχω ένα προαίσθηµα ότι το ενδιαφέρον του Λιάγκα έχει στραφεί αλλού.

– Πού αλλού;

– Πάντως, όχι στην Ανθή Σαλαγκούδη.

 

– Στην τηλεόραση τι γίνεται;

– Κόβονται οριστικά όλα τα αγαπηµένα µας σίριαλ. Δηλαδή, Άγριες Μέλισσες, 8 Λέξεις, Φριτέζα, Μουρµούρα και Καφέ της Χαράς θα τα δούµε και πάλι στις οθόνες µας τον Οκτώβριο του 2020, µε νέα επεισόδια. Ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Ιούνιος ψόφησαν οριστικά από διαφήµιση. Έτσι, τώρα θα βλέπουµε επαναλήψεις. Το τοπίο είναι θολό και αβέβαιο. Οι τηλεθεατές θα µείνουν µε πολλές άλυτες απορίες.

– Κανένα από αυτά τα σίριαλ δεν είναι αγαπηµένο µου. Μόνο Netflix βλέπω.

– Καλά, δεν είναι µόνο η διαφήµιση. Πώς θα είναι µαζεµένοι τόσοι άνθρωποι σε ένα πλατό; Πρέπει να θυσιαστεί η τέχνη για να σωθεί η ανθρωπότητα.

– Καλά, µερικά σίριαλ, αν δεν υπήρχαν, θα σωζόταν η τέχνη της τηλεόρασης.

– Ποια εννοείς;

– Δεν θέλω αυτές τις µέρες να αναλωθώ σε κακίες. Ήδη, οτιδήποτε έχει να κάνει µε τις λέξεις «αναβολή», «κόψιµο», «προσωρινό πάγωµα» µου φαίνεται αρκετά έως πολύ δυσοίωνη έννοια.

 

– Και οι παίκτες του MasterChef έφυγαν από το σπίτι, για να επιστρέψουν κάποια άλλη στιγµή. Δηλαδή, µάλλον τον Σεπτέµβριο.

– Να το κάνουν µε skype, όπως κάνουν όλες οι υπόλοιπες εκποµπές.

– Δεν είναι τόσο απλό. Η τέχνη της µαγειρικής δεν µπορεί να γίνει µέσω της τεχνολογίας. Θέλει να έχεις γεύση, να έχεις όσφρηση. Πρέπει να είσαι ζωντανός για να φας.

– Σαφώς. Πεθαµένος δεν µπορείς να φας. Είσαι περιορισµένος στον τάφο.

– Εννοούσα ζωντανός στην τηλεόραση. Live.

 

– Και µια και µιλάµε για παιχνίδι εγκλεισµού, τι θα γίνει τελικά µε το Big Brother;

– Αναβάλλεται κι αυτό. Θα το δούµε από Σεπτέµβριο.

– Να δούµε πώς θα περάσουµε αυτό το Πάσχα.

– Ταπεινά, µοναχικά, ασκητικά.

– Θυµάµαι άλλες χρονιές αυτή την εποχή περιµέναµε να ανοίξει η Μύκονος, να αρχίσουν τα ταξίδια στη Σαντορίνη, στις Σπέτσες, ξεκινούσε η Μαρία Κορινθίου να ανεβάζει φωτογραφίες µε τον Γιάννη Αϊβάζη στα τσάµπα ξενοδοχεία που τους καλούσαν και η Αθηνά Οικονοµάκου πλάνα από τη Μύκονο. Επιτάφιοι, αρνιά… Ο Απρίλιος ήταν η έναρξη του καλοκαιριού. Ήταν χαρά.

– Καλά, δεν βρίσκω και κάποια µεγάλη χαρά. Όλο τα ίδια και τα ίδια γίνονταν. Καλό είναι να δούµε το καινούργιο. Πάντα ο νέος γκόµενος είναι καλύτερος από τον παλιό. Μεταφέρει έναν νέο τρόπο ζωής.

– Δεν είναι όλα γκοµενικά.

– Όλα στο τέλος εκεί καταλήγουν. Αυτός είναι ο νόµος της ζωής