Πήγαμε στη Δασκάλα με τα χρυσά μάτια –και μας άρεσε

Εξαιρετικό καστ, διασκευή και σκηνοθεσία από τον Πέτρο Ζούλια και υπέροχη μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα σε ένα δυνατό κλασικό πεζογράφημα του Στράτη Μυριβήλη. Ε, ασφαλώς και δεν ήθελα κι’ άλλους λόγους για να δω την παράσταση Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια.

Βράδυ Παρασκευής και το θέατρο Βέμπο είναι ικανοποιητικά γεμάτο από ένα ψαγμένο κοινό, που δείχνει να ξέρει τι έχει πάει να δει και γιατί, αν κρίνω από τις συζητήσεις που ακούω γύρω μου. Αν και το πρώτο δεκάλεπτο-τέταρτο της παράστασης κυλά κάπως αργά και άτονα -ίσως και χωρίς εξέλιξη- η συνέχεια είναι άκρως καθηλωτική και ο θεατής παρακολουθεί την ιστορία με αμείωτο ενδιαφέρον. Το story είναι γνωστό -αν είσαι βιβλιοφάγος, αποκλείεται να μην έχεις διαβάσει το μυθιστόρημα του Μυριβήλη. Στην κλειστή κοινωνία ενός νησιού, μετά τη μικρασιατική καταστροφή, εξελίσσεται ένας καταδικασμένος έρωτας. Η παράσταση είναι πλούσια σε συγκίνηση, ρομαντισμό και δραματικές στιγμές κι έχει μια εξαιρετική πρωταγωνίστρια τη Λένα Παπαληγούρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι ηθοποιοί δεν δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Σίγουρα είναι από τις παραστάσεις που πρέπει να βάλεις στη λίστα με αυτές που θα δεις τον φετινό χειμώνα.

Πρωαγωνιστούν: Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Χριστίνα Τσάφου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης. Στον ρόλο του Δημάρχου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου

Παραστάσεις: Τετάρτη 19.00, Πέμπτη 20.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο και Κυριακή 18.00/21.00

Θέατρο Βέμπο, Καρόλου 18, Αθήνα, τηλ.: 210-5221767