Αν σου αρέσει να διαβάζεις ψυχολογικά θρίλερ, το Δέμα είναι για σένα!

Το Δέμα είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο αγωνία, που εξετάζει τα όρια του ανθρώπινου μυαλού και τη λεπτή γραμμή που χωρίζει τη λογική από την παράνοια. Από τη Σταυρίνα Δρακωνάκη

Photo by Brandable Box on Unsplash

Όπως όλα τα βιβλία του Sebastian Fitzek, το Δέμα είναι ένα μυθιστόρημα με κινηματογραφική πλοκή, δράση και πολλές ανατροπές. Σε κρατάει μονίμως σε εγρήγορση και δεν μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις, καθώς οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και ανυπομονείς να δεις τι θα γίνει στη συνέχεια.

Ο Sebastian Fitzek

Μια γυναίκα έχει πέσει θύμα βιασμού και τους τελευταίους μήνες νιώθει ασφαλής μόνο όταν είναι κλεισμένη στο σπίτι της. Η παράνοια και ο φόβος την κάνουν να βλέπει σε όλους τους άντρες το πρόσωπο του βιαστή της, πιστεύοντας ότι την καταδιώκει ώστε να αποτελειώσει το έργο του και να τη σκοτώσει. Ενώ προσπαθεί να ξεπεράσει το τραύμα της, η μοίρα τής επιφυλάσσει ένα ακόμα χτύπημα: Εκείνο του ταχυδρόμου στην πόρτα, ο οποίος της παραδίδει ένα δέμα που θα της αλλάξει της ζωή. Ο κανονικός παραλήπτης είναι ένας γείτονα της, όμως δεν έχει ακούσει ποτέ το όνομά του και το σπίτι του μοιάζει εγκαταλειμμένο. Κάτι τη σπρώχνει να ανοίξει το δέμα και τότε ξεκινάει ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της.

Δεν είναι τυχαίο ότι το βιβλίο παρέμεινε για 29 βδομάδες στην κορυφή της λίστας των best sellers της Γερμανίας και τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας αλλά και με το βραβείο κοινού Public για μεταφρασμένο μυθιστόρημα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.