Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Χάρι: Μια σχέση μέσα από σαράντα κύματα

Της Γεωργίας Κριεμπάρδη

 

Μια ιστορία δύο αδελφών. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι μπορεί να ανήκουν στη βασιλική οικογένεια, αλλά η σχέση τους δε διαφέρει και πολύ από εκείνες που συναντάμε καθημερινά γύρω μας. Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε τον Μάρτιο του 2021 στην Όπρα Γούινφρεϊ, το ζεύγος Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ, εκείνος ανέφερε πως λατρεύει τον αδερφό του, αλλά ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια. «Ήμουν παγιδευμένος. Παγιδευμένος μέσα στο σύστημα όπως η υπόλοιπη οικογένεια. Ο πατέρας μου (Πρίγκιπας Κάρολος) και ο αδερφός μου είναι παγιδευμένοι. Δεν μπορούν να φύγουν και έχω τεράστια λύπη για αυτό» δήλωσε.

«Η σχέση τους είναι απίστευτα οικεία», αποκάλυψε ο βιογράφος της πριγκίπισσας Νταιάνα, Άντρι Μόρτον, στην έκδοση του Royals Monthly του Νοεμβρίου 2019 . «Κανείς εκτός από τους ίδιους δεν ξέρει ακριβώς – ούτε καν ο πατέρα τους – τι συμβαίνει στα κεφάλια τους και στις καρδιές τους τα τελευταία 20 παράξενα χρόνια. Και οι δύο βίωσαν την απώλεια της μητέρας τους. Οι μόνοι που θα μπορούσαν να μιλήσουν για αυτό με ειλικρινή τρόπο ήταν οι ίδιοι» τόνισε.Ο Γουίλιαμ και ο Χάρι ήταν 15 και 12 ετών, αντίστοιχα, όταν η Ντιάνα πέθανε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1997. Όσο περνούσε ο χρόνος, τα αδέρφια άρχισαν να απέχουν ο ένας από τον άλλο.

Ο Χάρι στάθηκε δίπλα στον αδερφό του στο γάμο του με τη Δούκισσα Κέιτ τον Απρίλιο του 2011. Αφού σχεδόν έκλεψε το σόου ψιθυρίζοντας «Περιμένετε μέχρι να τη δείτε» στον αδερφό του, προτού η Κέιτ περπατήσει στο διάδρομο, ο Χάρι αποκάλεσε τον William «τον τέλειο αδελφό» και αποκάλυψε ότι αγαπούσε τη Δούκισσα σαν αδερφή του.

 

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές, το χάσμα του Χάρι και του Γουίλιαμ ξεκίνησε το 2016, όταν ο πρεσβύτερος πρίγκιπας εξέφρασε την ανησυχία του για το πόσο γρήγορα ο αδερφός του μετακόμισε με την Meghan. Το 2017, ωστόσο, ο Χάρι εκτίμησε ότι ο Γουίλιαμ τον βοήθησε να αναζητήσει συμβουλευτική ψυχικής υγείας αφού πάλευε μέσα του με το θάνατο της Νταιάνα στην ενήλικη ζωή του.«Όλα έχουν να κάνουν με το χρονοδιάγραμμα. Και για μένα προσωπικά, ο αδερφός μου ήταν μια τεράστια υποστήριξη για μένα», είπε ο Χάρι στο The Telegraph τον Απρίλιο του 2017. Το 2019  κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ ITV Harry & Meghan: An African Journey, αποκαλύπτεται ότι τα αδέλφια έχουν καλές και κακές ημέρες.

Οι αναφορές για ρήξη έγιναν πρωτοσέλιδα το 2018 όταν ο Χάρι με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μάρκλ , επέλεξαν να απομακρυνθούν από το Nottingham Cottage στο Λονδίνο στο Frogmore Cottage  στο Windsor της Αγγλίας, το οποίο βρίσκεται πιο μακριά από το σπίτι του William και της γυναίκας του, Kate, στο παλάτι του Κένσινγκτον . «Είναι πολύ, πολύ κοντά … είναι επίσης πολύ ανταγωνιστικοί – και ήταν πάντα» υπογράμμισε ο Μόρτον. Τον Νοέμβριο του 2019, έγκυρες πηγές μας πληροφορούν ότι τα πράγματα δεν είναι υπέροχα μεταξύ του Γουίλιαμ και του Χάρι. «Και οι δύο πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να ξαναχτίσουν τη σχέση τους». Μια σχέση που έχει περάσει μέσα από σαράντα κύματα.